ŠD KIDRIČEVO 92:62 KK PRAGERSKO (26:14; 26:21; 18:22 ; 22:5)

Kidričevo, 7.2.2014; Gledalcev: 15. Plus dva, ki sta “kukala” iz fitnesa.
Sodnika: Leon Jazbec, Fajt Rok.

ŠD KIDRIČEVO: Turk S. 13, Vujinović M. 4, Šmitran D., Bek M. 25, Mesarič A. 20, Školnik J. 16, Dovečar T. 7, Turk D. 7. Trener: Jordan L.
KK PRAGERSKO: Šalamun F., Jeršič A., Žunko D., Kozar M. 15, Čelan B. 3, Šešerko B., Nečeme M., Borkovič A. 4, Rojko G., Dodec Ž. 27, Mohorko J. 13. Trener: Kacjan T.

Pozdravljeni!

Pred našo tekmo so bile oči sveta uprte  proti mestu Soči in v TV zaslone, kajti potekala je otvoritvena slovesnost zimskih olimpijskih iger.
V skladu z dejstvom o tem kje se odvijajo igre, sem si tudi privoščil komentar ob začetnem pozdravu ekipi iz Pragerskega: Saj vas je kot Rusov. Ne glede na število prisotnih igralcev, pa je bilo evidentno, da v obeh ekipah manjka po najmanj en član prve petorke.
Pragersko je začelo – klasično dobro (vsaj kar se naših medsebojnih tekem tiče), kjer po dveh treh postavljenih blokih  sledi vtekavanje in zaključek ali pa pas do prostega soigralca pod koš. Po tovrstnem receptu so z lahkoto povedli takoj na začetku tekme.
Ne bom rekel, da je bilo to začetno vodstvo gostov tudi zadnje njihovo vodstvo na tekmi. Sedaj, ko gledam zapisnik in zbiram fragmente spomina skupaj. Vsaj zdi se mi tako in popravite me, če se motim.
Odgovor naše ekipe je bil v iskanju samozavesti v obrambi in v napadu na podlagi dogovorjenega. Raztegnit igro kadar napadamo in seveda brez kakršnekoli statike. V obrambi se mora zaključit s temi izpadanji po podvajanju. Na parketu sta nas sprejela principa velike želje in razuma. In če obvladaš vsaj nekaj košarkarskih veščin, je kombinacija izjemna.
Pet doseženih trojk v prvi četrtini za Kidričevo ob zelo dobrem odstotku meta. Ob skoncentrirani obrambi smo tako to periodo končali z dvanajstimi točkami razlike.
Lahko bi rekli, da smo bili pri domačinih nevarni za koš prav vsi, ki smo igrali v tej četrtini.
Medtem, ko smo v drugi četrtini ŠDK-jevci le nadaljevali s košarko iz prvega kvartala, kljub rotiranju igralcev, je gostujoča ekipa preložila vso breme zadevanja našega koša le na periodično dva in maksimalno tri igralce.
Sedemnajst točk razlike, je bila dobra popotnica za drugi polčas.
Dejstvo je, da smo z zelo majhno prasko končali tretjo četrtino v rezultatskem smislu – pokazali so nam, da znajo igrat košarko in pika. Ampak ravno to dejstvo samo štirih točk minusa v tej četrtini ter skupno plus trinajst, nas je dobesedno storpediralo v zadnjo četrtino tekme.
Tekme v kateri smo bili strelsko razpoloženi in vodeni z željo po zmagi nad tekmecem, ki je tej zadnji četrtini skrajno popustil v smislu realizacije.
Hvala gledalcem (plus dvema v fitnesu) za podporo. Res lep otvoritveni olimpijski večer za nas ŠDK-jevce.
Se priporočamo.
Alpi

Deli