ŠD Kidričevo : NKBM 79 : 71   (17 : 14, 18 : 12, 22 : 21, 22: 24)

ŠD Kidričevo: Turk D., Turk S. 3, Šmitran D. 2, Bek M. 19, Mesarič A. 27, Dovečar T., Školnik J., Sevšek G. 32, Sevšek R. Trener: Lenart J.
NKBM:
 Marguč M. 13, Brodnjak 17, Kaučič, Smaka R. 27, Teraš J. 7, Pantelič A. 5, Ogner 8. Trener: Kaučič.

Sodnika: Kereži, Močnik.
OŠ Kidričevo, 21. 3. 2014. Gledalcev 31.

Tudi tokrat se je v naši lepi “ledeni” dvorani Kidričevo zbralo kar lepo število gledalcev.

In najprej zahvala vsem simpatizerjem, navijačem (tudi kurentom) ŠDK-ja, ki ste z optimizmom prihajali na naše tekme in velikokrat seveda hitro ugotovili, da ni vse tako kot izgleda na segrevanju.

Po hitrem vodstvu kabeemovcev, smo se ŠDK-jevci v prvi vrsti bolj čvrsto postavili v obrambi. In takoj na začetku tekme (ko se je lovilo teh pet točk zaostanka) se je videlo kdo bo glavna violina naše ekipe v tem epskem soočenju z bankirji. Gregor Sevšek je v nekem čezoceanskem slogu prevzel vajeti igre ŠDK-ja v svoje roke (in hitre noge). Z osmimi zaporednimi koši – brez prejetega smo zaključili prvo četrtino v našo prid. V drugi četrtini smo še bolj čvrsto odigrali v obrambi ter hkrati v prvi polovici četrtine vzeli Gregorjeve virtuoznosti za zlato rezervo. Kabeemovci imajo nekaj zelo hitrih vendar nekoliko nižjih igralcev proti katerim se lahko z hrbtno igro postaviš v napadu in nato uspešno plasiraš žogo do odprtih metov za dve ali tri točke – končna realizatorja: Bek, Mesarič. Kadar ni šlo smo imeli na razpolago koga? Gregorja S. Razliko pa smo obdržali še iz enega pomembnega dejstva: Te minute, ko začnemo ŠDK-jevci izgledat kot zmedeni poslanci na parketu (izgubljene žoge, koraki, prekrški v napadu ipd.), ustavimo po drugi starni bankirje v dveh, treh naletih na naš koš in tako je ta čas na parketu nikogaršnji.

V drugem polčasu se seveda že milijonkrat videna zgodba povratka odpisanih s strani NKBM in z razigranim Smako na čelu skorajda začne odvijat po ustaljenem scenariju. Vendar je razplet, ki je bil za bankirje že na prvi tekmi rednega dela ugoden v zadnji sekundi, zamenjal lastnika. Tokrat z bolj mirno končnico.  Turk S. si povijo krvavo čelo, Mesarič A. si zravna koleno, Bek M. zaluča trico od table. Ostali ŠDK-jevci naredimo več skokov okoli rezervne klopi kot kurenti med parado na Ptuju. Gregor S. pa seveda lebdi nad vsem tem in z vrhunsko predstavo zaključuje letošnjo sezono rednega dela lige. Končno zmaga nad poletno ekipo NKBM, ki je odigrala trdo, moško in fer.

Zanimiva sezona. Ni kaj. Srečno vsem v Račah!

ŠDK? Absolutno pripravljeni za naslednjo sezono lige PARKL.

V mojem imenu in v imenu ŠD Kidričevo, pošiljamo vsem igralcem, ekipam – obeh PARKL lig, sodnikom, vodstvu, gledalcem en glasni:

ZDRAVO!!!!!!

Alpi

Deli