ŠD KIDRIČEVO 67 : 61 KK STARŠE – ČIRO  (15 : 12 , 16 : 19 , 20:16, 18 : 14 )

ŠD KIDRIČEVO : Turk S 2, Vojinovič 10 , Šmitran , Frešer 7, Bek 14 , Mesarič 13, Dovečar, Školnik 2, Bedrač K, Sevšek G 9 , Štampfer 10 , Turk D;
KK STARŠE ČIRO : 
Kaube 4, Šalamon 11 , Ploj 3, Manjevič 27, Dover 4, Pjevič 8 , Fras 1, Dakovič 3, Karahmej ;

Kidričevo 10.01.2014;
Sodnika : Močnik , Juhart
Gledalcev  : 29

Čeprav smo že zdavnaj zakorakali v novo leto , pa je bila za nas ŠDKevce tole otvoritvena tekma v naši dvorani v Kidričevem . Pred častitljivim številom gledalcev smo domačini nujno potrebovali zmago . Mladi, uspeha željni gostje iz ekipe Čiro Starše , pa so seveda iskali svoje razloge za zadovoljstvo .
Tekma se je na eni in drugi strani začela dokaj dinamično. V samem uvodu tekme smo oboji napovedali, da bo to tekma na visokem tekalnem nivoju , brez “kampiranj” . 1.četrtina je takole z prednostjo koša pripadla nam , oboji pa smo zgrešili kar precej metov. Do konca polčasa, se na terenu kaj bistvenega ni spremenilo, oboji smo se nekako izmenjevali v vodstvu . Pri gostih je Manjevič že napovedal strelski večer, do polčasa 4 njegove trojke !

Polčas 31 : 31 !

Začetek drugega polčasa ni postregel z ničemer dramatičnim , končno pa je ŠDKevcem stekel met , pa to ni prevesilo tehnice na našo stran, goste je v igri s svojimi meti z razdalje, tudi preko roke, vseskozi držal Manjevič .
Minimalna razlika dveh košev Kidričanov ob vstopu v zadnje del igre, je napovedovala zanimivo končnico in odločitev o zmagovalcu v samem zaključku tekme . Domačini smo tako unovčili izkušnje in mirnost pri izvajanju prostih metov .Naša nekoliko pametnejše odigrana končnica  je odločila tole srečanje .

Pohvale ekipi Čira , ki jasno nakazuje, da s svojo mladostjo in svežino lahko prekrižajo načrte marsikateri ekipi .

Hvala številnim navijačem , definitivno so prišli na svoj račun . Šumarji smo tako napovedali boj za vnovične zmage in ja še smo tukaj ! Ne odpišite nas prehitro !

Parkl pozdrav do prihodnjič !

 

Gregor S

Deli