Starše,  07. 03. 2014

KK Starše Čiro : Kidričevo 100 : 86 (39:44) (17:26, 22:18, 18:14, 26:25, ot 17:3)

KK Starše Čiro (trener Borut Besedić):Kaube 17, Šalamon 2, Ploj 12, Pjevič 21, Manjevič 20, Dover 19, Valcl, Dakovič 9.
Kidričevo ( trener Jordan):Turk D., Turk S. 6, Vujinovič 19, Šmitran 4, Bek 17, Mesarič 19, Dovečar 3, Školnik 18, Sevšek R., Sevšek G..

Sodnika: Kereži, Juhart

Hm, za nami je tekma, ki je odločala o marsičem.

Čeprav je bila tekma zelo pomembna, smo se oboji  pojavili na igrišču močno okrnjeni, oboji z le sedmimi igralci. Na zunaj smo oboji delovali precej sproščeni, nasmejani , v sebi pa smo vedeli, kaj kdo hoče. Gostje so tekmo odprli neverjetno. Zadevali so z vseh položajev, dve trojki Školnika in dve Beka, poleg ostalih zanesljivih metov s poldistance. Dobili smo 26 točk v prvi četrtini. Mi smo poskušali in poskušali narediti vse, da goste ustavimo, vendar ni šlo. Ker nismo igrali slabo, smo vedeli, da se nam bo odprlo in smo grizli naprej, trmasto,  potrpežljivo igrali v obrambi in v napadu. Do polčasa smo uspeli delno ustaviti goste. Vodili so za pet točk. Z vztrajno igro v nadaljevanju, zelo dobro obrambo in dovolj disciplinirano igro v napadu smo proti koncu tekme že prešli v vodstvo. Ne bi kaj dosti opisoval zaključka rednega dela tekma. Mislili smo, da je zmaga že naša, in nasprotnikom smo dovolili, da so tri sekunde pred koncem zadeli koš za izenačenje z dodatnim prostim metom. Na našo srečo se je nasprotniku zatresla roka in sledil je podaljšek.

V podaljšku pa  17:3 za nas. Mislim, da komentar ni potreben. Na srečo  smo bili v odločilnih trenutkih bolj zbrani in celo nadoknadili razliko iz prvega dela.

Čestitam mojim fantom za res dobro igro, gostom za športno tekmo in želim jim še zmag v nadaljevanju.

Tine je dolžan rundo, Andrej pa tudi. Saj vesta za kaj gre.

Zahvaljujem se sodniškem paru, zapisničarski mizi in zvestim navijačem.

ČIRO

www.parkl.si

Deli