Poraz Starš v Kidričevem

0
1141

ŠD KIDRIČEVO 81:68 KK STARŠE (21:17; 21:12; 12:20 ; 27:19)

ŠD KIDRIČEVO: Turk S. 11, Vujinović M. 11, Šmitran D., Frešer I. 4, Bek M. 16, Mesarič A. 18, Školnik J. 13, Dovečar T., Bedrač K., Sevšek G. 8. Trener: Jordan L.
KK STARŠE: Trifkovič P. 3, Trivkovič V. 3, Zahaj M. 19, Besedič B. 8, Kac M. 14, Lešnik 2, Potisk 9, Dobnik 10.

Kidričevo, 17.1.2014; Gledalcev: 17
Sodnika: Pirtovšek N., Fajt R.

Pozdravljeni!
Tekma je bila dvoboj dveh ekip, ki se trenutno borita in lovita priključek, ter preboj v sredino lestvice. Kidričani so/smo nadzirali potek igre v prvem polčasu in  zadrževali prednost pred gosti. Čvrsta in kolektivna igra v obrambi ter dober pretok žoge v napadu je ŠDK-ju omogočal  lahke koše. Igra se je z enakim tempom nadaljevali tudi v drugem polčasu, do sredine tretje četrtine.

Nato pa: Conska obramba ekipe Starše. Sledil je nerazumljiv padec igre ŠDK-ja v kar nekaj minutah te četrtine, ki je omogočil ekipi Starš, da se približajo na tri(?) točke zaostanka. Kako? Domačini nikakor nismo uspeli strniti vrst  v napadu, ter priti do “prave” podaje.  Napake iz naše strani so sledile ena za drugo kot po tekočem traku. In hkrati smo dodali še “jagodo na šlagu”. Naši demoni-vražički iz lanske sezone so pokukali ven v dvorani Kidričevo: Tri tehnične za ŠDK – skorajda zapored. Starše so s pridom izkoriščale proste mete in ponujene ponovne napade. Kaj na koncu koncev naredimo ŠDK-jevci na parketu, ko je že izgledalo, da nas je kriza v igri dokončno paralizirala ? Če ti ne steče v napadu, se boriš v obrambi – za vsako žogo. Medtem ko so fantje iz Starš nadaljevali s kontinuiranimi, pod koš usmerjenimi napadi, smo domačini pravilno podvajali igralca, ki je dobil žogo okoli rakete, tretji je takoj pomagal spodaj, četrti na skok. In ob vsaki napaki posameznega igralca v napadu s strani Starš ali odvzeti žogi,smo z hitrimi protinapadi ter natančnimi meti dokočno “zlomili” goste nekje v sredini zadnje četrtine.

Hvala gostujoči ekipi in gledalcem za športno sodelovanje v teh zanimivih dveh urah v naši dvorani OŠ Kidričevo.

Se priporočamo!

Alpi in Nikša

Fotke: David Vujinović

Deli