V soboto 20/9/2014 se je na košarkarskih igriščih ob Športni dvorani Kidričevo odvijal 1. turnir ulične košarke »ŠDK 3na3«. Ker se v Športnem društvu Kidričevo že več let aktivno ukvarjamo s košarko in med drugim tekmujemo tudi v ligi Parkl, smo se letos odločili organizirati omenjeni športni dogodek. Prireditev je potekala od 10. ure zjutraj, ko se je pričel tekmovalni del, pa vse dokler mrak ni zamenjal sonca, ki je prijetno grelo skozi ves dan. Fantje iz ŠDKja smo se potrudili in pripravili zadevo na visokem nivoju. Tako ni manjkalo glasbe, povezovalca programa, informacijske table, hrane in pijače za udeležence, uradnega fotografa, lepih nagrad ipd. Da vsi prisotni niso ostali lačni in žejni je poskrbel gostinski del, kjer je dišalo po čevapčičih in pleskavicah, hladno pivo pa se je zlato lesketalo v jesenskem soncu. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše s kotičkom za ustvarjanje, kjer so lahko risali, barvali in izdelovali unikatne broške.

Na tekmovanje v ulični košarki se je prijavilo devet ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. Igralo se je po sistemu vsak z vsakim in napredovanju najboljših štirih ekip iz vsake skupine. V fazi izločanja smo spremljali napete dvoboje, ki so dosegli vrhunec prav v finalu, ki je trajal kar 30 minut in se končal po izredno napeti končnici. Zmagovalci 1. turnirja ŠDK 3na3 so tako postali ekipa King Quattro v postavi Kotnik Matej, Kotnik Aleš, Tratnik Valentin in Drevenšek Uroš. Da so si fantje resnično zaslužili 1.mesto in s tem pokal, denar ter praktične nagrade pove podatek, da so zaključili tekmovalni dan s 7 zmagami in brez poraza. Da je mera polna so odnesli tudi 1.mesto v tekmovanju meta za tri točke. Tokrat se je najbolj izkazal Kotnik Aleš, ki je bil najboljši tako v predtekmovanju, kot samem finalu. Z mirno roko in hladno glavo si je prislužil košarkarski dres, kratke hlače in denarno nagrado.

Pri ŠDKju pa smo poskrbeli tudi za gledalce. Tako je vzporedno s turnirjem potekala nagradna igra »ŠDK fotka dneva«. Šlo je za to, da so obiskovalci tekom turnirja fotografirali nek košarkarski motiv, dogajanje, trenutek ipd., ter to fotografijo objavili na facebook strani ŠDK. Ob zaključku športnega dneva je žirija iz vrst Športnega društva Kidričevo izbrala in nagradila najboljšo objavljeno fotografijo. Izbrana je bila širokoformatna slika Jureta Bračka.

Ker je športno druženje in tekmovanje potekalo v prijetnem in sproščenem vzdušju, kjer pa ni manjkalo tudi kvalitetne košarke, so se pri ŠDK odločili turnir organizirati tudi v prihodnje. Da je bil 1. ŠDK 3na3 zadetek v polno, je pokazala tudi skupinska debata večine udeležencev ob hladnem pivu in sočnih čevapčičih še dolgo za tem, ko je nebo zapustilo sonce.

Rezultati:

Turnir v ulični košarki:

1.mesto – King Quattro (Kotnik Aleš, Kotnik Matej, Tratnik Valentin, Drevenšek Uroš)

2.mesto – Cirkovce Guys (Berič Matija, Pihler Berni, Dobrajc Gregor, Holc Sebastjan)

3.mesto – Beki (Pušnik Martin, Nylaander Markus, Bek Mitja)

Tekmovanje v metu za tri točke:

1.mesto – Kotnik Aleš

Finalisti: Kotnik Aleš, Pepelnik Matjaž, Lešnik Stefan, Rakovec Andraž, Zahaj Merlin, Sevšek Gregor

»ŠDK fotka dneva«:

1.mesto – Bračko Jure

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1553444784891473.1073741828.100006778994866&type=1&l=01044817ee” width=”550″/]
Deli