KK Rače : ŠD Kidričevo 53 : 81 (12:20, 14:16, 11:19, 16:26 )

Rače: Štumberger 22, Jarc 3, Sagadin 2, Gradišnik, Meglič B. (cap)14, Fingušt 6, Majal, Hameršak 1, Poljšak 5, TRENER Felbar
Kidričevo: Turk D, Turk S. 10, Vujinović 8, Šmitran 1, Bek 21, Mesarič 18, Dovečar 4, Školnik 9, Sevšek 10 TRENER Jordan

11.1.2014, 1. tekma Pokala PARKL – ever
sodnika Kereži, Pirtovšek
gledalcev 25-50
Kot prvo izžrebana ekipa za 1. tekmo Pokala PARKL smo Rače prevzeli vlogo domačina in zato poročilo z moje strani ( bom vesel, če kljub temu dodajo kak svoj pogled tudi prvoligaši ).

Tudi z Repecevim povprečjem bi bili včeraj prekratki za 0,4 pike, da bi izsilili podaljške na zgodovinski 1. tekmi Pokala PARKL v sponzorski dvorani DRAŠ pod zelenim, očitno nesojenim, prizoriščem za jubilejno 50. Zlato lisico ( mimogrede – namesto smučarije bo baje Kangler organiziral jutranjo jago na pravo lisico – če slučajno zanima Gselmana, Baumana in še koga ;) .

Mogoče pa je ravno zelen gozd dal več energije  in občutka domačnosti »gostom« iz Kidričevega, ki so jo na igrišču tudi pridom izkoriščali v vseh 4 četrtinah.

33 pik so na svoj konto vpisali s trojkami ( za vodstvo 12:20 po 1./4 so jih zadeli kar 5 ). Toda razen nujno boljše obrambe na zunanjih linijah, račani niti nismo dosti zaostajali na parketu. Tekma je po otvoritveni 1. žogi za Kidričevo potekala v lovljenju njihovega vodstva. Ko smo se uspeli malo približati, je Bek (včeraj 5 trojk) ali kdo drug z zunanjih linij s preveliko lahkoto dal nova krila njihovi ekipi.

Kaj dosti več o poteku tekme vam ne morem predstaviti, saj sem po prebranih zapiskih v glavnem opazil konstantno ponavljanje zgoraj zapisanega.

Morda dodam še nekaj malega iz zadnje četrtine. Manj zbranosti pri gostih in nekaj več želje pri domačih ( predvsem Fingušt je bil v tem delu bolj aktiven ), je slabe 4 minute do konca omogočilo rezultat 46:59. Kar pa je verjetno (še)preveč zdramilo kidričane, tako da so zmago za visokih 28 lovili prav do zadnje sekunde ( tu se je pokazala njihova prvoligaška »brutalnost« v vsej veličini, saj smo modri nekaj sekund do konca pri zaostanku za 26 nudili prijateljski stisk rok in čestitke, medtem pa je Turk Samo nujno želel povečati svoj strelski izkupiček in nadvse uspešno preigraval sam sebe ter zelo učinkovito in  neovirano položil za končnih 53:81). Svašta.

Račani smo sicer oslabljeni ( se bomo tudi na to morali navaditi ) poskušali zapolniti manjko, a pred nadaljevanjem sezone bomo za drugi del morali poseči tudi po kakšnih izrednih sredstvih, če hočemo ohraniti trend ligaških zmag.

Iz Philippineairlines so na naše veselje poslali izgubljeno formo Štumbergerja, ki je z 22 točkami držal našo ekipo nad gladino. Malo večja strelska pomoč je prišla pri Boškotu, drugi pa so bolj trenirali ostale košarkarske prvine – žal ne preveč uspešno. Ali pač? Bomo videli v četrtek proti Bar Kaučič.

Kidričevo zasluženo napredujejo, a za novo pokalno zmago bodo morali prikazati še boljšo igro. Mi pa, kot rečeno, v četrtek v Juršince k novi ekipi  PARKLa.

pripravil: dLOOKman

 

In še poročilo iz Kidričevega:

V uvodni tekmi premiernega PARKL POKALA v DRAŠ centru v Mariboru sta se pomerili ekipi , ki prihajata iz različnih rangov tekmovanja PARKLa in temu primeren je bil odraz premoči tudi na terenu . Rače so se na tej tekmi lahko povsem sproščeno zoperstavile Kidričanom, za izgubiti niso imeli ničesar, medtem ko pa si Kidričani nismo smeli privoščiti spodsljaja na tekmi, na kateri smo pričakovali ugoden izid.  Bolj preudarno smo začeli Kidričani, z meti od daleč naredili rahlo prednost. Račani so veliko poiskušali izpod koša, bili tudi uspešni . Predvsem skok v napadu jim je odlično uspeval . Kidričani smo poiskušali z hitro, kombinatorno igro , kar nam je relativno uspevalo . Račani bi zraven Megliča, potrebovali še kakšnega strelca iz zunanjih položajev, pa se je žal Hameršak nekoliko poškodoval in mu ob tem v imenu ŠDKa želimo čim hitrejše okrevanje .

Na koncu zaslužena zmaga Kidričanov , Račam pa veliko uspeha in če se le da, brez poškodb v nadaljevanju sezone .

Parkl pozdrav ,

Gregor S

Deli