ŠD KIDRIČEVO 76 : 85 KPŠ ( 23 : 22 , 15 : 17 , 11 : 13 ,17:14 , 10 : 19 ) 
Cirkovce 22.11.2013;
Sodnika : Topolinjak, Pirtovšek M ;

ŠD KIDRIČEVO : Turk D, Turk S 2 , Vujinovič M 16, Šmitran D , Bek M 16 , Mesarič A 18 , Dovečar T , Školnik J 13 , Frešer I , Sevšek G 11 , Štampfer ;
KPŠ : 
Rus M 16 , Vrabl T 2, Ferme P , Kanlič 4, Koprivc G 14 , Kotnik M 15 , Novak I 13 , Kotnik A 19 , Novak M 2 ;

1. kolo smo začeli tudi Kidričani , tokrat na našem starem terenu v Cirkovcah zaradi zasedenosti dvorane v Kidričevem . Teren je torej z naše strani bil že dodobra spoznan , izgovor pred tekmo ni bilo in jih nikakor ni smelo biti .

Domačini smo odločno začeli , zadevali mete z razdalje , žoga je odlično krožila, v uvodu smo pobegnili na razliko 11ih točk , vendar nas študentje iz Ptuja še do konca prvega dela dohitijo , pol koša prednosti šumarjev po 1. četrtini .  Do polčasa se slika ni bistveno spremenila le učinkovitost se je zmanjšala , kljub dokaj slabima obrambama , ki sta do polčasa dovolili zmernih 38 : 39 .

Nadaljevanje igre je postreglo z dokaj kaotičnimi potezami obeh ekip v napadu, igra ni stekla, žoga se je vse preveč tapkala , igralo se je tudi 1 : 5 . Ob vstopu v zadnjo četrtino minimalna prednost gostov .

V samem zaključku rednega dela pa napeto do zadnjih sekund  . V prednosti ves čas študentje , ki ob poskusu cone domačinov zadanejo tudi kakšno trojko in vsake toliko razbijejo ritem Kidričanom , katerim šut z razdalje ne steče, le Mesarič preseka to negativno serijo z dvema zadetima metoma izza črte 6.75  . Vse do prav zadnjih trenutkov rednega dela, kadar najprej Bek , po dogovoru iz Time Outa , zadane za 3 . Predzadnji napad na tekmi smo domačini obranili in imeli usodo tekme v svojih rokah .

No v prav zadnjem napadu rednega dela, pa naredimo vse, kar mora narediti ekipa, da žoge ne spravi do koša . Igrajo se prvi podaljški letošnje PARKL lige .

Sledila je nepričakovana “šola ” košarke, učna ura , kakor koli že , KPŠevci so nam pokazali, kako se pripelje tekmo do konca . Kot da bi menjali izkušnje z naše strani, so Ptujčani prvo zadeli z razdalje, ubranili vse naše namere po doseganju zadetkov in izredno natančno izvajali proste mete. V tem je prednjačil predvsem Kotnik Aleš z mirno roko iz linije prostih metov . Cona domačih ni obrodila sadov in gostje iz Ptuja so povsem zasluženo dobili uvodno tekmo obeh nasprotnikov .

Za nas Kidričane mora ta tekma v pozabo , saj se zavedamo, da znamo in zmoremo igrati bolje in odločneje . KPŠevcem vse čestitke , dokazali so, da bodo letos izredno neugoden nasprotnik s svojo energijo na parketu in izpostavil bi še posebej skočnostjo v napadu in pa mirnostjo , ko je treba narediti piko na i .

PARKL pozdrav do prihodnjič .

Gregor S

Deli