Sozona se je začela tudi za igralce* KK Rogaška in ŠD Kidričevo. Za oboje zelo uspešno. Za domače je bilo uspešno druženje po tekmi, za gostujočo ekipo pa že sama tekma, zato se druženja niso niti  udeležili (ne izključujemo možnosti, da so za to krivi porodni krči organizacije domačinov, kar bomo v prihodne popravili).

Gostujoči igralci so tekmo začeli dosti bolj skoncentrirano in samozavestno in povedli 0:7.  V teh prvih minutah tekme so domačini, predvsem v napadu, delovali zelo razglašeno. Začetno tremo Rogaške je prekinil novinec v ekipi, Željko Jotič**, z dvema zaporednima trojkama iz sicer neizdelanih akcij. To je bilo dovolj za izhod iz krča domačinov. Do konca četrtine izenačena tekma. Pri gostih je v tem delu izstopal Drevenšek, ki je prispeval več kot polovico košev svoje ekipe (8).

V nadaljevanju je ekipa Rogaške odigrala bolj samozavestno in z vstopom izkušenih Kosovca in Vrdelje do polčasa povedla 34:26.  V nadaljevanju pa se je na žalost polnih tribun dvorane Janina***, tehtnica nagnila v drugo stran. Spet se je razigral Drevenšek. Po polovici tretje četrtine je prišala ekipa ŠD Kidričevo ponovno do vodstva 39:40.  V zadnjem delu igre sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Slabe tri minute do konca pa je ekipi  ŠD Kidričevo uspelo pobegniti na +6. V tem delu je voz gostuječe ekipe vlekel Mesarič. Rogaška je poskušala s pritiskom v obrambi obrniti rezultat v svojo korist. V napadu se je prebudil Šučur, ki je s 13 točkami v zaključku držal upe domače ekipe.

Ekipa ŠD Kidričevo je z uspešnim izvajanjem prostih metov uspela zadržati vodstvo do konca tekme.
Sodnika Grmadnik in Lajnšček sta sicer dovoljevala malo tršo igro na obeh straneh, vendar je tekma kljub temu potekala  športno. Čestitke ŠD Kidričevo za zasluženo zmago.

Začasni trenerski štab KK Rogaška Rekreativci je takoj po tekmi prevzel odgovornost na sebe in pojedel večino narezka, ki so ga za ekipi pripravili v lokalu Lipca Garden. Oba sta tudi  obljubila, da se bosta na naslednji tekmi še veliko bolj potrudila. Seveda sta s tem mislila na narezek po tekmi.

* S tem mislim športnike, ki igrajo košarko in ne gledališke ali filmske igralce, čeprav bi mogoče koga od sodelujočih lahko prej uvrstil med slednje.
** Prestopil iz manj pomembnega mestnega rivala KK Rogaška.
*** Ker tribune niso bile izvlečene, je bilo zasedenih vseh 24 sedišč.

lp

Ivo Čoh

Deli