Pogovor s kapetanom

0
982

V letošnji ekipi je kar 9 novincev (6 novih obrazov in 3 povratniki). Kako to vpliva na atmosfero in predvsem uigranost?
Ob pogledu na vsak trening, ki smo ga v novi sezoni oddelali in vsako odigrano pripravljalno tekmo, lahko brez kakršnihkoli zadržkov povem, da sem izjemno vesel in hvaležen občutka, ki ga ustvarjamo kot ekipa. Čutim veliko pozitivnega moštvenega naboja, močno željo po igranju košarke ter posebno energijo. Menim, da nam bodo ti občutki pomagali, da bomo pozitivnost pretvorili v uigranost ter veliko mero zadovoljstva, ki ga v ekipnih športih lahko pridobijo le najboljši.

V pripravljalnem obdobju je ŠDK odigral 3 tekme (Cirkovce, Vikingi, Ptujska Gora).
V letošnji sezoni smo odigrali najmanjše število pripravljalnih tekem v zadnjem obdobju. Tekme so bile zelo koristne, saj so odličen pokazatelj trenutne forme ekipe in predvsem pomoč pri uigravanju in spoznavanju ekipe. Kot že nemalokrat v preteklosti smo si za prvo tekmo izbrali sosede iz ŠD Cirkovce, ki so se pokazali za ravnopravšnjega nasprotnika in nas na koncu tudi premagali. S pristopom soigralcev do samih tekem sem zadovoljen, saj smo na zadnji prijateljski tekmi proti zelo močni ekipi Ptujske gore, odigrali zelo borbeno od začetka do konca in na koncu tudi zasluženo zmagali. Pričakujem, da bomo pozitivne občutek iz pripravljalnih tekem prenesli tudi v samo prvenstvo.

Kakšni so cilji za sezono 2017/18?
Cilji za sezono 2017/18 so podobni lanskim. Torej, da se ekipa medsebojno dobro spozna in uigra. Želim si tudi kvalitetnih treningov, časa za medsebojno druženje in da na tekmah uberemo korekten in borben pristop z veliko mero samozavesti ter medsebojnega spoštovanja in spodbujanja. Cilj za letošnjo sezono je uvrstitev med 4 najboljše ekipe tako v prvenstvu kot v pokalnem tekmovanju. V vsako tekmo bomo šli na zmago.

Kaj sporočaš soigralcem?
Izjemno sem vesel in počaščen, da sem lahko del te ekipe. Sporočil bi jim rad, da naj nikoli ne pozabijo kdo so, da naj igrajo košarko s srcem ter da vsak izmed nas predstavlja nepogrešljiv del celote, del ŠDK tima. Vsak zase in vsi skupaj smo odgovorni, da bo ŠDK mozaik z vsakim treningom, tekmo in druženjem rastel ter postajal močnejši.

Kaj sporočaš tekmecem?
Sporočam jim, da bodo v ŠDKju zagotovo imeli nepopustljivega, srčnega ter dostojnega nasprotnika, ki ne bo nikomur prizanašal ter bo na vsaki tekmi dal svoj maksimum. Hkrati jim želim predvsem veliko mero zadovoljstva ob igranju košarke.

Deli