NKBM – ŠD KIDRIČEVO 74 : 73 (18:18, 24:13, 21:17, 11:25)

NKBM: Marguč 8, Brumec 19, Brodnjak 15, Kaučič 4, Premuž 6, Smaka 18, Repina 4, Ogner
ŠD Kidričevo: Tukr 2, Vujinović 10,Bek 10, Mesarić 23, Školnik 4, Sevšek 20, Štampfer 14.

Dvorana Kidričevo
Gledalcev 24

Domačini smo, nevajeni snemanja, slikanja ter igranja pred tako številčno publiko začeli tekmo nekoliko v krču, vendar sta Marguč in Brodnjak držala stik z razpoloženim Mesaričem in prva četrtina se je končala z izidom 18:18.

Druga in tretja četrtina sta pripadli nam, saj smo sredi tretje četrtine vodili že za 20 točk.  Igrali smo dobro tako v obrambi kot v napadu, na srečo ga noben od naših igralcev » ni čutil« tako da je žoga, za razliko od prejšnih tekem,  hitro krožila od rok do rok namesto od rok do obroča. Pri domačinih je bilo več razpoloženih igralcev, pri gostih pa samo Mesarič, ki je v prvih treh četrtinah dosegel 21 točk.

Mladi in nadebudni trener gostujočega moštva G. Lenart Jordan nas je presenetil  tako s consko postavitvijo, proti kateri se nismo najbolje znašli, kot s petorko, in s tem smo številčni in bučni publiki pripravili infarktno končnico.

V zadnjem napadu smo se odločili odigrati akcijo »hula hoop«, ki jo je zasnoval Brumec  in s to uigrano akcijo zasluženo premagali nasprotnika, proti kateremu, v vsej svoji bogati zgodovini  še nismo izgubili.

Na koncu pa apel vsem odgovornim v tej ligi: Zahtevamo, da se zaradi bojkota tretjega polčasa kar najstrožje kaznuje ekipo ŠD Kidričevo!

Fotke: David Vujinović

Deli