Kidričevo : 21.2.2014
Sodnika : Kereži, Grošelj;
Gledalcev : 20

ŠD KIDRIČEVO 66 : 77 MCA PRO ( 10 : 15, 14:20 , 20:21, 22:21)
ŠD KIDRIČEVO : Turk D 3,Turk S 4, Vujinovič M 15, Bek M 11, Mesarič A 9, Dovečar T, Školnik J 3, Sevšek R, Sevšek G 4, Stampfer N 17 ;
MCA PRO : Veljkovič , Škobalj , Kneževič 12, Karlo 8, Tadina 1, Bruči 30, Novak 2, Pihlar 12, Šabotič 12 , Kočevar ;

Težko je strniti vtise na list papirja po takšni tekmi, tudi po prespani noči. Tekmi, ki je nam ŠDKevcem praktično zaprla vrata FINAL 4 . Vedeli smo, da smo pred zahtevno nalogo, ekipa na nasprotni strani je v tej ligi že nakazala, da je eden glavnih favoritov za končno zmagoslavje.

Nekoliko zgodnejša ura, kot običajno za tekme pri nas, 18.45 , na začetku ni nakazala kaj več svežine, kvečjemu nek krč od samega začetka tekme . Srečo smo imeli le v tem, da nas ekipa MCA ni kaznovala še s kakšnim košem več . Hitro se je »vklopila« naša rak rana … sodniki . Pa ni važno, kdo je kriv in kdo ne piska, važno je , kako nas  do konca tekme to obremenjuje.

Vse skupaj , jasno kot bel dan, voda na plin gostov, ki se ne zmenijo za naša moledovanja pri sodnikih in začnejo vztrajno polniti naš koš . S postavljeno igro 5 : 5, v kateri so neprimerno boljši tudi od drugih ekip, nas počasi razbijajo z vseh koncev. Najprej na moč iz pod koša na Bručija, če ne s pik’n’roli ali prodori včeraj pri tem odličnega Šabotiča, še ena pot do koša se pa, kot še zmeraj do sedaj, ponuja iz razdalje, prednjači kdo drug kot prej omenjeni Bruči.

Z domače strani strelsko in igralsko slab polčas z vsega 24 doseženimi točkami. MCA pro do polčasa zmernih 35 .

Če smo kaj ŠDKevci spremenili po glavnem odmoru, smo igro v napadu . Zadeli smo kak met več kot prej, pa vendar, za zmago je potrebna tudi obramba koša več od nasprotnika. Na to smo nekako pozabili, tudi ko smo prešli v cono . Še enkrat več se je potrdila teza, da MCA PRO enostavno ne smeš spustiti v igro na postavljeno obrambo . Tu in tam, smo Kidričani poiskušali z hitrejšo igro, menjavanjem ritma, menjavanjem igralcev, pravega recepta ni bilo .

Tekma se je ves drug polčas odvijala v smislu lovljenja rezultata z naše strani in niti milimetrskega popuščanja s strani gostov . Kot pravi rutinerji so Mcaevci pripeljali tekmo povsem varno do konca, vprašanje zmagovalca ni bilo noben trenutek pod vprašajem .

Čestitke torej ekipi MCA PRO na zasluženi zmagi, nam pa preostane , da resno razmislimo o svojih igrah, odnosu do soigralcev in rdečega dresa in manj o delilcih pravice, tapkanjih žoge v nedogled, izgovarjanjih na enega ali drugega kasneje in podobnih stvareh, odraz vsega je rezultat na terenu .

 

Parkl pozdrav do prihodnjič,
Gregor S

Deli