MB Vikingi – ŠD Kidričevo 82:79 (43:36)

0
1265

Gledalcev:11
Vohunov:2

Če bi kdo zalutal v dvorano slabih 15 minut pred začetkom tekme si vrjetno ne bi misli da bo tekma tudi dejansko odigrana, pod košem domačinov trije igralci pod košem gostujoče ekipa igralec ali dva več.
Počasi in sigurno so igralci obeh moštev prišli na teren tako da nam je celo uspelo klasično segrevanje iz dveh vrst.

Tekma se je pričela z manjšo zamudo saj Šumarji nisi boli navdušeni nad čistočo igralne površine in so na poskušali najti kakršno koli napravo s katero bi lahko očistili parket. Ko so se vdali v usodo da pogoji za igro ne bodo na tako visokem nivoju kot v njihovi dvorani se je zaslišala sodniška piščalka.

Tekma je bila izenačena od začetka do konca. Čeprav je morda po našem začetnem vodstvu zgleda drugače, saj smo hitro povedli in je zgledalo da bi si lahko že v prvi četrtini priigrali večjo prednost so Kidričani vedno našli odgovor in nam niso dovolili da se oddaljimo.
Med tem ko smo mi prihajali do točk iz konter ( Kikl, Zahaj, Brodnjak) ali preko zelo razigranega Vujinovića so gostitelji dosegali točke iz drugega in tretjega napada. Sredi druge četrtine se nam je že malo poznala kratka klop kar so gosti pričeli izkoriščat vendar smo kljub temu na odmor odšli z prednostjo.

Drugi polčas smo odprli tako kot smo želeli vendar na žalost ni dolgo trajalo. Po parih minutah totaln padec koncentracije par lahkih košev za Kidričevo in izničena prednost ter nervoza v domači ekipi. Strateg Nič je pametno koristil minute odmora in presekal nalet gostov.

V zadnji četrtini smo poskusili s cono, saj nam zaradi osebnih napak in slabe rotacije ni preostalo kaj drugega. V tem delu je Kidričevo tudi prišlo do (edinega?) vodstva na tekmi vendar nas smo se hitro zbrali ponovno prevzeli vodstvo in kljub trojkam Beka in Mesariča tekmo mirno pripeljali do konca.

Over and out
Viking Vike

Deli