Ptuj, 16. 02. 2013

Sodnika: Juhart, Zdravkovič

KPŠ – ŠD KIDRIČEVO 71 – 78 (13:21, 20:13, 18:12, 20:32)

KPŠ: Rus, Ferme M. 16, Novak M. 8, Hrga 2, Sajko 21, Kramberger, Novak I. 24, Šomen

ŠD Kidričevo: Vogrinc, Turk 9, Jordan, Mesarič 13, Školnik 18, Vujinovič 17, Bek 21, Sevšek

Tokrat smo študentje ob zelo rani uri gostili ekipo iz Kidričevega. Vedeli smo, da bo tekma težka, saj se bomo morali soočiti z ekipo, ki je na kolena spravila do takrat edino neporaženo moštvo v PARKL-u. Kljub trenutnemu slabemu položaju na lestvici je ekipa iz Kidričevega vseeno resen kandidat za FF, kar so tudi dokazali v soboto na Ptuju.

Tekmo so bolje pričeli gostje, saj so naravnost blesteli pri metu iz razdalje. V prvi četrtini so namreč zadeli vseh 5 metov izza črte. Domačini smo po krajšem šoku strnili vrste in v drugo četrtino vstopili odločneje. Prebudila sta se Sajko in Ferme, vsak s svojim deležem trojk in tako smo s skupnimi močmi odšli v drugo polovico tekme le z zaostankom točke.

V tretji četrtini smo nadaljevali z dobro igro in zaradi težav pri zaključevanju gostujoče ekipe tudi zaključili le-to z naskokom petih točk. Nato so se prebudili gostje, ki so kot strela z jasnega začeli zadevati iz vseh možnih položajev. Školnik je na primer rutinirano zadeval trojke iz koraka,  Mesarič in Vujinovič pa sta dominirala pod obročem. Kljub trudu Novaka I. in Sajkota v napadu je naša prednost hitro izhlapela in tako smo morali v napeti končnici priznati premoč gostujoči ekipi.

Pohvale sodnikom in gostujoči ekipi za borbo ter fair play.

MN

Deli