KK Starše Čiro – ŠD Kidričevo 80:68 (46:37)

0
1112

Po neprepričljivi igri in porazu v prvem krogu, smo v drugem krogu gostili Kidričevo, ki je v sezono štartalo suvereno in v gosteh premagalo Rogaško.

Z mentaliteto “nesmemo izgubiti” smo krenili v prvo četrtino tekme, napad je hitro stekel in ekipi Kidričevega smo nasuli 26 točk. Razlika po prvi četrtini je bila 8, igra v napadu je šla tekoče in nekako na tiho smo napovedovali “pobeg” in sproščeno končnico, kar je na naših tekmah redkost.

Seveda tudi tokrat ni šlo drugače, povedli smo že za 17 točk in se rahlo sprostili, kar je izkušena ekipa iz Kidričevega izkoristila in v polčas smo odšli z razliko 9-ih točk.

V tretji četrtini so gostje ubrali drugačno obrambno taktiko in poskušali s consko obrambo, ki nam ni delala večjih težav, met z razdalje je še vedno padal, potem pa so prišle tiste minute, kjer se je tudi nam ustavilo v napadu.

Tako smo zadnjo četrtino začeli v krču, katerega se nekako nismo mogli rešiti, Dover je dobil četrto osebno napako, pri gostih pa se je razigral Sevšek in dosegel nekaj zaporednih točk. Tudi povratnik Mesarič je pripomogel k temu, da so gostje 4 minute pred koncem prvič na tekmi povedli. Po nujnem time-outu in nekaj menjavah, smo igro vzeli v svoje roke, Dover se je vrnil v igro, zadel nekaj prostih metov in potegnil voz ekipe Starše Čiro do prve zmage v sezoni.

Pohvala ekipi Kidričevega za dobro in fer igro ter sodnikoma, ki sta kljub napeti in živčni končnici odsodila zelo korektno za obe ekipi.

G.Zelenko

 

Deli