KK Starše Čiro – ŠD Kidričevo  88 : 61
(18:21, 23:17, 25:12, 22:11)
Starše, 13/11/2015, 2020h

KK Starše Čiro: Manjevič* 18, Kaube 13, Dover* 10, Senekovič 10, Šalamun* 8, Rotman 8, Zelenko* 8, Pjevič* 7, Ploj 4, Fras 2, Turan
ŠD Kidričevo: Denis* 17, Alpi* 12, Mičo* 10, Grega* 9, Uroš 7, Žiga 4, David 2, Karlo* (5 faulov), Robertino;Prvi polčas dobra borba, fight. Denisu je padalo kaj hočeš, Alpi je skakal kot nor, Grega jih je s hitrostjo rolal, prebijal, Mičo standardne trice… Žoga nam je krožila, boljši smo bili. Tik pred koncem polčasa sicer 3 gluposti, ki so na stale 7 pik, ampak ok, smo že bili utrujeni. Tempo se je igral opasni. Drugi polčas pa…. hja, oni so dali v peto prestavo mi pa smo začeli dihati na škrge. Vsi rdeči, izbuljene oči, dolg jezik, globoka zadihanost. Nismo imeli pravih menjav – Uroš je prišel 5 minut do konca tekme, Žiga in Karlo sta imela probleme s fauli… Oni pa hokejske menjave, dva po dva, ves čas rotacija…, nismo zmogli držati njihovega tempa. Če bi imeli Iztoka, Jordana, Bana, Klemena…, in vse ostale, pa da bi Uroš bil od začetka tekme…, hja, potem bi jih imeli, ker prvi polčas so bili že nervozni, prestrašeni. Na koncu visoka razlika, ki pa ne govori o razliki v kakovosti ekip, oni niso bili boljši, ampak boljše pripravljeni in z daljšo klopjo. Gregor kljub ponovnim krčem super hitro, dokler je bil v igri niso imeli odgovora; Denis prvi polčas trpal koš, pol so ga duplirali in flajšter; Mičo na začetku trice, šuti, pol več ni mogel zadeti, se je preveč razdajal v obrambi; David – žival, bravo, pristop vrhunski, Šalamuna je odrezal od tekme; Alpi super, vsi skoki so bili njegovi, tudi obramba odlična; Žiga dobro v obrambi, par šutov iz igre, plus buška sredi glave od Kaubeja; Robertino sprva kot assistant coach, na koncu tudi igralec, zelo nezadovoljen s sodniškim kriterijem v zadnjih minutah igre, ko mu niso piskali očitnega faula nad njim; Uroš je prišel 5min do konca tekme in odigral zadnje 3 minute, deloval je kot superman in z lahkoto dosegel 7 točk na hitro, lahko bi jih 15, če bi igrali vse žoge na njega in ne bi zgrešil dveh zicerjev, Karlo končno ni naredil 3 faule v prvi minuti in je tako dejansko lahko odigral normalno tekmo, v obrambi solidno, le kakšen skok in točka več je manjkalo. Na koncu smo torej odigrali čisto ok tekmo, v drugem delu so nas pač fizično, kondicijsko povozili. Jebiga, saj se še srečamo v Ledeni dvorani, tam pa bomo polni.

Po tekmi smo šli na pivo, Albert zaprt, Beno zaprt,… kaj zdaj? Ja nič, po stari cesti proti Mariboru, pa prva gostilna ki bo odprta gremo na pir. Bum, uletimo v Bar Ivanka, noter dve sobi, desno omizje 20 ljudi slavi abrahama, levo fraj soba za ŠDK, spijemo par rund, dobimo dva velika pladnja reberc in pohanega pišeka…, odlično. Alpi je parkrat povedal kako bi delal, če bi imel dva metra, z Davidom nama je na koncu ipak nekak uspelo odpret okno, da se zluftamo, Grega je obljubil da ne bo več jedel hrenovk in 3/12 gremo na Cedevita-Efes. To je to, se vidimo na treningu oz. tekmi.

Deli