KK RUŠE – ŠD KIDRIČEVO 72 : 57 (18:12, 14:13, 15:12, 25:20)

Tekma je registrirana 0 : 20 za ŠD KIDRIČEVO.

V prvi tekmi po praznikih sta si nasproti stali dve na papirju izenačeni moštvi. Gostje so bolje odprli srečanje in povedli 5:0, vendar smo domači kmalu prevzeli pobudo in vseskozi vodili s razliko do 10 točk. V domačem taboru smo si točke lepo porazdelili pri gostih pa je odlično partijo odigral Mesarič, ki je sam dosegel 16 točk od 25 točk kolikor so dosegli gostje v prvem polčasu.

Večji del drugega polčasa so gostje poizkušali s consko obrambo i se na začetku le-tega približali na 4 točke a le za kratko. Domači smo imeli več razpoloženih igralcev igrali timsko in povedli že za 20 točk, tekma je bila odločena. Priložnost za igra so dobili vsi domači igralci in jo tudi dobro izkoristili. Tekma je bila športna za kar so zaslužni vsi sodelujoči.

Na domačo žalost pa je imela tekma tudi 3.polčas. Takoj po srečanju je namreč predstavnik gostov napovedal pritožbo na nastop 2 igralcev Ruš (Fras, Kuzma), ki smo jih v prestopnem roku do 5. januarja registrirali za  KK RUŠE. Po pravilih lige PARKL pa imata pravico nastopa šele v naslednjem krogu.

Žal je prišlo do administrativne napake za kar smo v KK RUŠE  kaznovani, da smo  tekmo, ki smo jo sicer suvereno dobili, izgubili za zeleno mizo.

V KK RUŠE priznamo svojo napako. Menimo pa, da je odvzem točke za poraz daleč prehuda in nehumana kazen za tekmo, ki smo jo pošteno odigrali in poravnali vse organizacijske stroške. Ta kazen je namreč ista kot da na tekmo sploh nebi prišli.

Deli