11.01.2013, 20:30

Športna dvorana Kidričevo

ŠDK – NKBM  70 : 80 (12:24, 17:19, 21:13, 20:24)

10 gledalcev

ŠDK: Turk 7, Vujinović 20, Kovačič, Jordan, Bek 9, Mesarič 15, Markež, Školnik 14, Bedrač, Luthar 5

NKBM: Marguč 17, Brumec 8, Djurič, Repina, Brodnjak 7, Šijanec 10, Smaka 32, Kavčič 6, Rogina, Madžarac

Sodnika: Gselman, Topolinjak

Hja, kaj napisati o tekmi katero je v končnici (ponovno) odločil sodnik Gselman in ne igralci sami? Pa poglejmo dogajanje na parketu vse do 50 sekund pred koncem.

Ker je Športna dvorana v Kidričevem za obe ekipi domači teren, glede tega neke prednosti za ene ali druge seveda ni bilo. Tekmo so bolje začeli gostje iz Maribora in z uspešnimi meti iz razdalje polnili koš. Predvsem zaradi slabe obrambe in medlega napada Kidričanov je že po minuti in pol na semaforju svetilo 2:9. Bankirji so res grizli v obrambi, si posledično priigrali nekaj lahkih kontranapdov in kot že rečeno zadevali mete iz razdalje. Po prvih desetih minutah so si tako na krilih Marguča in Smake priigrali prednost 12 točk. V nadaljevanju so Kidričani le ujeli ritem in bili svojim nasprotnikom enakovredni, tako da se razlika ob polčasu ni občutno zvečala. Na premor sta ekipi odšli z rezultatom 29 : 43. Kljub temu, da smo bili domačini precej oslabljeni (mnogi so igrali skozi poškodbe, drugi so bili odsotni), takšne igre in razlike enostavno nismo želeli sprejeti. Ob polčasu sta dala trener Sevšek in glavni motivator Alpi jasno vedeti, da tekma ni izgubljena in da je potrebno le sproščeno igrati. Pozitivni napotki so se preselili na igralce in ti so v drugem polčasu začeli kazati drugačen obraz. Igrala se je čvrsta obramba, izdelane akcije, padale so tudi trojke in razlika se je topila. Tretji del so dobili Kidričani za 9 in spet je bilo vse odprto. Tekma, ki je bila po prvem delu že nekoliko dolgočasna je spet dobila na napetosti, tekmovalnosti, vzdušju, borbi… Oboji smo si mislili »4. četrtina bo torej odločila zmagovalca« in tako tudi začeli sklepni del. Ni bilo več brezglave igre in run’n’gun košarke. Vsaka akcija je bila izdelana, vsaka žoga skrbno varovana in vsaka poteza nagrajena s strani soigralcev. Igralci smo bili čvrst, a fer boj, ki se je le še stopnjeval s tem ko je ŠDK prišel do izenačenja in nekaj minut do konca tekme celo do prve prednosti ta večer.

Ko smo domači že mislili, da smo bankirje zlomili, so ti našli dodatno moč in vsak nov uspeh Kidričanov zadušili s trojkami ali uspešnimi meti iz polrazdalje. Tu je prednjačil Smaka s 14 točkami v sklepnem delu, pomagali so mu še Kavčič, Šijanec in Brumec vsak s po eno trojko. Na drugi strani sta vajeti prevzela Vujinović in Mesarič ter tekmo držala v nerešeni situaciji vse do sporne slabe minute do konca, ko je pri -3 za ŠDK, sodnik Gselman namesto očitne žoge za domače pokazal v kontra smer in za češnjo na smetani  vse skupaj začinil še s tehnično napako šokiranemu Vujinoviću. No, takrat je super končnico tekme, v kateri sta uživali obe ekipi in je bilo mogoče še prav vse, odločil sodnik namesto igralci sami. Na koncu zaslužena zmaga NKBM in grenak priokus ob ukradeni končici tekme in tako piki na i borbene a fer košarke.

Ocena:

ŠDK

#5 Turk – prvi polčas slabo, drugi polčas solidno (sploh v obrambi)
#6 Vujinović – odlična igra pod obročem, moral bi prejeti še več žog v globino
#7 Kovačič – kljub dobri igri na prejšnji tekmi, ni igral
#8 Jordan – ob resni poškodbi kolena vseeno pomagal ekipi in za nekaj minut spočil Mesariča
#9 Bek – v napadu ni prejel dovolj žog za odprte mete, ne po svoji krivdi
#10 Mesarič –kljub poškodbi kolena in stopala je stisnil zobe in v napadu odigral več od pričakovanega, a na drugi strani z očitnim šepanjem ni zmogel slediti v obrambi
#11 Markež – v napadu nedefinirano, v obrambi nekaj dobrih skokov
#12 Školnik – glavni motivator ekipe je zadel 4 trojke in začel lov na bankirje
#13 Bedrač – v nekaj minutah conske obrambe ukradel žogo, za kaj več ni bilo priložnosti
#14 Luthar – kljub neprijetni poškodbi ahilove tetive je nekako le zbral moči in pomagal ekipi s 5 točkami in nekaj dobrimi obrambami

NKBM

#4 Marguč – v prvem polčasu motor ekipe s 17 točkami, v drugem polčasu se ni vpisal med strelce
#5 Brumec – kot vedno velika energija tako v napadu kot v obrambi
#6 Djurič – ni igral
#7 Repina – v napadu nič posebnega, v obrambi borba za odbite žoge
#8 Brodnjak – prvi strelec iz klopi, 7 točk
#9 Šijanec – solidna igra,vključno s pomembno trojko v 4.četrtini
#10 Smaka – odlično strelsko razpoložen, sploh v zadnji četrtini s 14 od skupno 32 točk
#11 Kavčič – začel s trojko, končal s trojko
#12 Rogina – ni igral
#12 Madžarac – ni igral

ŠDK

Deli