ŠD Kidričevo vs MB Vikingi:

  0
  473

  Recap

  Pred petkovo tekmo zadnjega kroga v Kidričevem je po poročanju »Parklovega« uredništva bilo več ali manj vse jasno. Torej zmaga prinaša eni in drugi ekipi polfinale. V domačem taboru smo se na tekmo pričeli pripravljati že takoj po zmagi nad Staršami B, ko smo skupaj nazdravili, še bolj resno pa se je pričelo v ponedeljek, ko se je Alpi spotoma vstavil v Atili in naročil golaž za v petek po tekmi. Že pred tekmo je marsikdo rekel, da bo prišel pogledat, ker bo vredu tekma pa še Bojan ima rojstni dan.

  Pa smo dočakali petkov večer. Vikingi so prišli več ali manj vsi, tudi Berni in Aco. Pri nas pa smo bli tudi več al manj vsi, razen Radiča, Mikluša in poškodovanega Duha. Davida tudi ni blo, ker ni mogo, drugače bi prišo. Luthar še je vedno poškodovan. Hvalec letos igra za oldstarse, dosti več pa nas tudi ni. Ni blo tudi Kačareviča, ampak zdaj baje pride. Mesko in Turk sta se ogrela na »biciklih« v fitnesu, ostali pa smo čakali, da grejo fuzbaleri dol. In ko smo se ravno segrevali prideta oba sodnika, kot se za takšno tekmo spodobi. Markovinoviča spet ni bilo, niti na tribuni. Grdi jeziki po Šterntali govorijo, da ima disciplinsko prepoved, po drugi strani pa smo slišali, da ima gužvo s testi v šoli. V vsakem primeru, mu vsi v uredništvu želimo, da se lepo pozdravi.

  Da še povem vic – Se srečata Battisti in Dončič. Pa reče Damir: Čao Luka, ej kak je stari, že sto let je minlo od ke smo na ŽKKaji trojke špilali, še po starih pravilih z outa.

  Luka: Serbus legenda, ma ja to so bli cajti, ko smo še špilali za pico pa pir po tekmi, dans gre vse to v neko drugo smer … pa še soigralce nimam niti približno take, ko sta bla ti pa Ternjak.

  Damir: Ma ja, samo letos pa haraš. Jaz sem vedo, da bo tak, vsem sem že 2017 razlago, da boš trgo že prvo sezono, kdo zna zna. Celi Maribor te gleda ponoči! Čuj, veš kaj sem razmišlo, kaj delaš v petek?

  Luka: haha legende, vidiš to mi dosti pomeni. Pa nič, ravno sem mislo k staremu v Ljubljano skočit, mamo ravno Seattle Supersonicke, pa bom meu fraj.

  Damir: Oooo fajn fajn, veš kaj sem mislo. Mi mamo ravno v petek polfinale pa bi rabli enega takega vsestranskega veš. Letos sem se malo zakalkoliral pa sem pripelo take, da zadevajo pa ne znajo skakat al pa kontra, ti pa maš vse to. Pa me malo stiska zdaj. Mamo neke močne v petek, pa glih tak so si naredli, da so na nas prišli. Pa Sašo zdaj ne vem, če zdaj bo al ne bo, druge sicer mam. Pa saj bi se za neke zmenli, nimamo zdaj ne vem kaj, ampak nekaj pa bi dali, mamo pa srce, pa že 7 let pa nekaj smo na sceni, pa Franca bi ti priimek gor rukno … kaj prideš?

  Luka: Haha stari, ki si me zaj dobo. Ne vem, če bi se šo tega, samo lej, če me ti povabiš, pa če praviš, da bo dobra tekma … samo povej mi še eno stvar – Kaj Sevšek za vas špila?

  Damir: Ne stari, on pa je v ŠDK-ji …

  Luka: Aja te pa nič ne bo, mi daš številko od njihovega GM-a?

  Podobnosti z resničnimi osebami so zgolj naključje. No, da preidemo k tekmi. Na strani gostujočih startajo Suki, Marguč, Brodnjak, Durovič in Kaučič – da se nalepi na Alpija, da se ne bi že takoj razigral. Začetek normalen. Holc in Mesko trojka in rezultat je 6:2. Z desne strani tribun se že sliši: Stari, to bomo mogli pokrit. Prva četrtina kljub malce nervoznemu startu zaradi pomembnosti tekme pod kontroli, zdaj točnih razlik ne vem, ampak na koncu je blo +7. Vmes vstopi Smaka, ki se mu že ob prostih metih vidi, da ni pravi. Pri Vikingih so na začetku poskusli že vse, samo Perkota in Acota še ne. Na polčasu je tekma čisto egal, ko je prišel Berni, je falilo, da bi prišel samo še Majal. Bilo ni tudi Stanislava, baje ga že od torka boli glava. Od kaj ni več sodnika Marinoviča, se bo namesto čevapov, na zaključko jedla, samo vegi pica. Blagajna je prazna tak, da bo našo reprezentanco na povratno tekmo peljal vlak. Upajmo, da pride vsaj Smaka, da ne bomo doživeli 40-minutnega mraka. Če pa nam še Topolinjak sodi, se lahko drugo leto imenujemo izbegli golobi. Nebi bil preveč presenečen, če Staršam letos rata zaključek srečen. Malo me edino skrbi, ker Ramsov zdaj več v naši ligi ni. Res je mogoče, da Brankec preveč priljubljen ni bil, a vsi vemo, da si je lanski pokal, doma dobro skril. Najbolj konstantni v rednem delu so bli fantje iz Ruš, morda ni naključje, da vsi nakupujejo v trgovini Tuš. Samo manjka še, da se v ligo vrne Bruči, kljub prepovedi prizna, da ga premor že fejst muči. Čakamo še samo na final4 (for), dobro da noben sodnik ni Bor. Vmes med poročilom, morte priznat, da paše kaka rima, sploh če zraven spiješ kozarec vina. Preden gremo z tekmo naprej, ne vem če sem vam povedo, da v ligi nastopa tudi prvi gej. Imena vam ne bom izdal, ker bi se ga potem pri hrbtni igri vsak center bau. Je del drugoligaške ekipe, ko pelal se je na tekmo v Dornavo je mel dol spuščene šipe. Moje poročilo morš prebrat do konca, da vidiš kak je Brodnjak ustavo Holca. Ko že marsikdo reče daj nea me fukaj, pa da nem dolgovezo, bom zdaj zaključo tukaj.

  No potem pa je prišo drugi polčas. V tretji četrtini se je na trenutke pokazalo, da bi se lahko domačini odlepili na varno razliko pred zaključkom tekme, tako je bila prednost ob zaključko že 12 točk. Vikinge je v igri držal le še Kikl z dvema zaporednima trojkama. Ampak kljub temu se (kot se spodobi za to ljudstvo) Vikingi niso predali vse do konca in tudi po zaslugi nekaj slabo zaključenih domačih napadov ostajali v igri. Po košu Meskota so bili gostje skoraj že pokopani, ampak še vedno niso odnehali. Ob prednosti +2 za nas in napadu dobre pol minute do konca so naredili prekršek nad Holcom, ki je šel na črto prostih metov. Stranski out, dobrih 10s do konca in -3 za Vikinge. Žoga gre do Poljšaka, ki zgreši trico. Nekdo, sem že pozabil dobi napadalni skok pod košem, Alpi ga skegla in brez faula. Morda na Alpijeve izkušnje, ali pa na ŠDK-jev renome, ki že vrsto let slovi, kot najbolj priljubljena ekipa pri sodnikih (pice po tekmah, prevozni stroški, organizacija pri zaključnih piknikih, boni za Grosbasket…). Tako se je vglavnem tekma končala. Kljub nervozi nad sabo in sodniki gostje športno preživijo poraz in nam čestitajo, tu nimaš kaj – lepo in fer. Pa da ne bo pomote, tudi sodnika sta mela tekmo pod kontrolo, kljub morda kakšni napaki, ki jo nardi vsak, še Tona na zapisnikarski. Sicer brez tehničnih in nešportnih, najbližje njej pa je bil Robi v tretji četrtini, ampak se ni pregovarjal in je dal na 14 sekund.

  Gremo v Atilo. Gredo tudi gostje – bravo. Rečemo kako, ono je vredi, ono ni vredi. Perko bi rad več igral pa ni dobo, baje on pa Štamfer drugo leto prideta k nam. Tak sem slišo, ne me zaj za besedo držat. Potem se nam pridruži novi član, mislim, da je Miloš, pa sin mu je v osnovni štiri fante stuko skup, ker so punco zajebavali, pa mu je reko bravo mali. Take rabimo mi. Golaž je bil dober ni kaj. Bojan vse najboljše. 29 let si čakal na prvi final4, pa evo si ga dočakal. Duh bo do finala tudi naret, tak da smo vsi. Dallasa ne bo v končnici pride še Grega. Lješnjak edino joče, pa da bo baje neho, ker več škode dela, pa ne more pomagat, kljub temu, da je prišo kot visokoleteča menjava za Bujota. Kaj te zaj naj neha, tak je že star. Zdaj sem že vse povedo, vem da še kako provokativno čakate za Adeko, ampak smo se zmenli, da bomo letos na igrišču pokazali, pa bomo tiho prej, pa ne bomo nekaj pisali. Aja, da ne pozabim. Klemna v torek ne bo, v petek pa ne pride na tekmo. Na finale potem Aprila pa ga ne bo, ker je na šihti.

  Vglavnem ja, če se ozrem na to ekipo, ki bi naj letos sezono končala brez poraza, pa si za razliko od nas nena sami drese perejo. Prvo kajlo so si sami dali, ko so za Vikinge v petek navijali, zdaj pa majo. Samo, če tak pogledaš razen Stojkoviča, nimajo igralca, ki bi na evropskem nivoju odločal odločilne tekme. Pa še on jih je v fuzbalu. Recimo Krambergeri, ni niti tolko, da bi prišo odločilno tekmo pogledat, proti komu bodo igrali. Potem je en kup igralcev, ki niso zadovoljni z minutažo pa s tem, da premalo igrajo cono. Recimo Štamfer jo včasih sam od sebe igra. Recimo Bruči začenja tekme samo zato, ker hitro lačen postane pa potem ne bi mogo več. Tak, da kot celota sploh niso strah in trepet. Coachu Žiletu se itak ne da vodit tekme, proti slabšim ekipam, pa kar sedi cele tekme. Pač tak od strani vidiš dosti slabosti. Potem baje Manjevič pa Dover sploh ne hodita na pijače s prvo ekipo, ampak z drugo, ker se boljše štekajo. Voglar že itak na treningih egoisti in ga sploh nimajo nekaj radi. Dostikrat mu kapetan Robi reče, da to ni Lenart. Pa mu kao Voglar reče, kaj bi rad, jaz sem te v Lenarškem dresu premago vedno, ko sem dopust dobo. Tak, da ni vse tak lepo, kot se od zunaj vidi. Edini, dejansko vredu je Ferme, ki se pa itak iz Ptuja vozi, pa jih ne rabi tolko poslušat. Ampak se baje vtika v organizacijo, pa kake drese bi meli, pa če bi meli prvo črko imena zraven priimka napisano al ne. Ternjak, ki mu je šlo vse čez glavo, pa je raje šel v drugo ekipo, je reko tam mam vsaj Frasa pa Hvalca, ki mi podajata. Tak, da ni to tak vse gladko, kot si predstavljate. To ne, da bi jaz zaj kar tak piso, ampak mi je vse Franca povedo!

  Je pa mi reko tudi, da so zaj čist eni drugi časi, ker ko je še Čuki bil trener je na domačem final4 brezplačne redbulle srkal, letos pa bo v Miklavžu samo čakal, če bo slučajno komu kako darilo dol padlo.

  Vglavnem to je to iz Kidričevega, kjer spoštujemo vsakega, ki je z nami, pa še tisti nam morjo osebne pokazat. Do petka pa vse dobro, pa lep delovni teden, sploh tistim, ki med službo berete. To bi mogo na začetku napisat, pa bom zdaj, ker sem že poslal, kaj naj. Preberte raje po službi, ker med malco ne bote mogli sploh, če mate res tiste pol ure, pa nič več časa. Ker saj bi nekak glih šlo količinsko, samo ko bote do rim prišli se bote tak smejali, da vas bo sodelavec vprašo, pa kaj te je? Pa bote še njemu razlagali pa brali. Bruči je oni ko je včasih … Stanislav je … Vglavnem v petek prijite, baje bo cela liga navijala za nas.

  Lp, Uroš Drevenšek (grozilna sporočila in pripombe 051 426 826, ker na Parklu nimam profila)

  Video

  Details

  Date Time League Season
  15/03/2019 8:45 pm PARKL liga 2018/2019

  Venue

  OŠ Kidričevo
  Kajuhova ulica 10, 2325 Kidričevo

  Results

  Ekipa1234T
  ŠD Kidričevo1912221164
  MB Vikingi1214151859

  ŠD Kidričevo

  # Player Position MIN FGM FGA FTM FTA 3PM 3PA OFF REB DEF REB AST PF TF STL TO BLK PTS
  13Nikola LješnjakCenter0000000000000000
  4Tomaž LešnikForward0000000000000000
  5Samo TurkGuard0000000000000000
  6Stefan BujagićCenter0000000000000000
  9Mitja BekGuard0000000000000000
  10Andrej MesaričForward-Center0000000000000000
  11Sebastjan HolcForward-Guard0000000000000000
  12Jadranko ŠkolnikForward-Guard0000000000000000
  16Bojan LjubecGuard0000000000000000
  17Uroš DrevenšekForward-Guard0000000000000000
   Total 0000000000000000

  MB Vikingi

  Position MIN FGM FGA FTM FTA 3PM 3PA OFF REB DEF REB AST PF TF STL TO BLK PTS
   0000000000000000
  Deli