ŠD Kidričevo vs KK Starše 61:50

  0
  245

  Recap

  Evo, zdravo. Pred ekipama Starš in Kidričevega je bila tekma 9. kroga 1. PARKL lige za sezono 2018/19. Obe ekipi sta v tekmo startali z dobro popotnico iz prejšnjega kola, saj sta obe zabeležili zmage na gostujočih terenih. Preden začnemo pa naj povem še to, da smo ŠDK, zraven najverjetneje letošnjih prvakov lige, edina ekipa, ki je uspela premagati Starše. Torej zelo dober 1. del zanimivo sestavljene ekipe iz vseh drugih koncev, kot iz Starš. Pa dobro tudi mi nismo ravno sami »Kidričani«, čeprav pravijo, da če že 10 let igraš tam, si že pol domačin. Torej akcija.

  Žal neprijetna situacija takoj na začetku tekme. Vemo, da naša krovna košarkarska zveza nadebudno išče prav takšne sodnike, saj jih v zadnjih letih žal primankuje. Pa nič zato, če že kdo res hoče, seveda kaj zaslužiti, druge vrednote v poklicu košarkarskega sodnika so žal v zadnjih 10 letih izvenele, naredite izpit, pridite … niti ne rabite biti preveč zato. Saj, če vam bodo pod okriljem zveze vsa papirologija in ostale stvari (sploh, da morate biti na tekmi že več kot pol urce prej in pogledati kateri dve ekipi sploh igrata danes …) preveč. Ob tem pa še dodamo slabo plačilo – ni problema, še vedno vas čaka PARKL (Meka za delilce tehničnih, opa se opravičujem – pravice). Torej se sprašujete, kaj za vraga je bila neprijetna situacija? Ja, na tekmo je prišel en sodnik – Kereži. Na srečo je po poti srečal nadebudnega fanta, ki se je ravno odpravljal na maturantski ples. In kakšna sreča, pustil je delo in skrbi, ter prišel v ledeno dvorano v Kidričevem. Ob tem se mu iskreno zahvaljujemo za požrtvovalnost. Torej en sodnik in še en s piščalko v ustih ter nekaj gostov in 12-erica domačih kalibrov. Škoda, da je manjkal Ajhmajer.

  Torej, da ne bomo preveč dolgovezili, pa začnimo. Pred začetkom je potrebno povedati, da je bila to hkrati tudi velika tekma trenutno najboljših igralcev lige. Jasmina Husiča pri gostih in domačega Sebastjana Holca. Kljub temu, da jima sodniki ne piskajo faulov ob prodorih dosegata spoštljivih »komot« 20 vsako tekmo. Zapisnikarska miza tradicionalno Tona, Robi in mlada moč Vid.

  Tekma se je začela brez tehničnih napak, kljub temu, da so že nekateri igralci na igrišču in tudi na klopi začeli govoriti tudi besede, kot so: ajde gremo, bravo, zakaj?, naša, to je faul, koraki … Ob trojki Beka pa sta se dva naša na koncu nevede od veselja celo vstala. Na drugi strani tardicionalno Drame polrazdalja. Na začetku še je lahko, potem pa ne več tolko. Tudi Husič je lepo začel s trojko. Spremljali smo izenačeno prvo četrtino, ki smo jo uspeli do konca malce obrniti v svojo prid na krilih Mesariča – kar 11 točk v prvih 10 minutah), kljub dvema prostima metoma že ob izteku igralnega časa. Saj smo hoteli pokazat na televiziji, pa ni bilo wi-fija v dvorani. Saj ti dajo geslo, ampak za december nismo plačali pa so nam vzeli. Denarja pa seveda ni na pretek, saj moramo že pred začetkom sezone založit za vse stroške prevozov, izobraževanj in novih piščalk sodnikov in še pred vsako tekmo malo po malo. Ampak vztrajamo. Dva sta že mogla avte prodat, Lešnik že čelade s popusti kupuje, Bojan še samo vodo pije v Atili, ampak lej nimaš kaj, se borimo. Ko smo že tukaj, da ne bom dolgovezil, bi še rad poudaril, da je res dober filing, ko pred vsako tekmo neseš cca. 30€ sodniku, potem pa te še j*be. Včasih je blo vsaj tak, da si mu dal, pa si mel milino. Danes so neki drugi časi. Ampak saj veste kak je, vsaka stvar smrdi pri glavi in tudi na tej tekmi je bilo tako. Včasih je res, da se ne stuširaš, ampak kaj je preveč je preveč.

  Druga četrtina je bila vredu, ampak je treba povdarit, da so gostje pokazali kar zobe. Da bi tam Drame, še koga razigral bi lahko že bilo nevarno. Vseeno ostajamo v vodstvu tudi na polčasu (32:30). Potem pa spet, tradicionalni pogovori med odmorom. Budučnost je zmagala, Bitadze over, čeprav me je mel 2 piki v prvem polčasu. Zakaj Gamsi, kot skupina več ne špilajo tolko, zakaj je Obama najprej deloval vredu, potem pa je bil samo navadna lutka. Kaj zdaj glasujejo trenerji v Nba za all star igralce al ne. Milivoje Novakovič še špila kje, tak za gušt, al čist nič več? Je Donke dobo glasove iz Madrida, Jesenic al Texasa…

  Ampak fokus je glaven in gremo naprej brez dveh vrst med polčasom, samo gasa.

  Tretje četrtine pa na žalost ni bilo. Številni gledalci so bili namreč priča 20-minutnemu »Marinkovič šovu«. To je bilo, dragi moji, svašta. Ne vem kje bi začel. Pri brkicah, s katerimi bi komot bil prva pištola maturanca frizerske Maribor ali novoustanovljenimi fauli v napadu. Prva tehnična – po pravici se ne spomnim več kaj je bilo, najverjetneje nič. Druga klopi, ker je tujec Lješnjak popričal, da so ovo možda bili koraci ili nešto slično, tretja Holcu, ker je dobil faul, ki ga ni naredil. Nato je imel Drame mislim, da 6 prostih metov in nakopali smo si verjetno kakšnih 50€ novih kazni. To je vse super, ampak verjamem, da pričakujete, da je vsaj nekdo nekoga nalamal. Ne, nič ni bilo, gospodu s piščalko je bilo enostavno dovolj tega poslušanja. Matjaž Javšnik je verjetno, ta večer padel na tretje mesto najboljših komediantov na štajerskem, za Tošem in tem fantom v dvorani Kidričevo.

  1. četrtina je minila dokaj mirno, seveda ob tem, da se je ta isti fant nekajkrat zmotil. Zadrževali smo cel čas tam prednost okrog 10 točk in to je bilo to. Lep skalp nad drugo najuspešnejšo ekipo lige. Nato je ta isti fant odšel v garderobe in pod tuš, Tam je bil sicer veliko manj korajžen, kot na parketu s piščalko v ustih, ampak upajmo, da je vse vredu rešil brez prevelikih travm. Na koncu točkovno najuspešnejša pri gostih Drame in Husič, ki sta dejansko edina igrala. Pri domačih več vročih. Najbolj pa so izstopali Mesarič (po sedmih letih v ŠDK, prvič najboljši strelec), Bek, Holc, Turk in Luthar.

  Ja tako je bilo. Vem, da si bo to prebralo verjetno nekje 17 ljudi, morda se jih bo pol nasmejalo, drugih pol poročilo ne bo navdušilo. Ampak povem vam določene stvari ne gredo v pravo smer. Poglejte, rekreativna liga se še nikoli ni in se nikoli ne bo igrala zaradi sodnikov. Vem za našo ekipo Kidričevo, pa še kakšno drugo v ligi, da igrajo igralci, ki jim je košarka morda celo prva prostočasna aktivnost. Čez dan ima vsakdo raznorazne zaposlitve in ko zvečer prideš na teren, enkrat med tednom pa še nato na tekmo, pač želiš nekatere stvari dati ven iz sebe in med to spada tudi veselje ob danem košu in žalost ob prejet. Včasih pač kakšna beseda ali dvignjena roka žal ne bi smela biti razlog finančnega plačila kazni, v rekreativni ligi z osebami, ki imajo doma otroke ali so šele študenti in jim žal mati narava, znanje ali druge prioritete niso omogočile ukvarjanje s profesionalnim igranjem košarke. Par izjem me naj presliši, ampak žal študentje s piščkalko v ustih zadnje dve leti in pol, žal ne morejo biti glavna figura na igrišču, ob tem pa za svoje neznanje, netalentiranost in slab občutek prejemati (pre)dobro plačilo, za opravljeno delo. Žal poznavanje 4. člena pravil ni dovolj, da si sodnik, kot eni mislijo, sploh ne v rekreativni ligi. Vemo kdo vodi ligo in seveda ne pričakujem nobene reakcije s te strani. Pač nekomur, ki je bolj pisano na kožo šraufanje traktorjev na Radgonskem sejmu, kot pa vodenje košarkarske lige je težko karkoli dopovedati v zvezi z našo igro. Bi pa pozval tukaj vse igralce ter predstavnike ekip – zaradi vas se igra ta naša liga, verjemite. In prav je, da vi odločate kdaj, koliko in zakaj se bo plačevalo, pod kakšnimi pogoji.

  Torej druga zmaga zaporedoma, v petek pričakujemo na domačem terenu ekipo Beltincev, ki se dviguje. Tako, da vabljeni vsi navijači, oboževalci košarke, starši, dedki, bivši sošolci in vsaj eden Sodnik.

  Da še omenim, potem tisti lepši del po 23:00 uri. Gremo v Atilo, lepo, da pridejo tudi gostje. Povabimo tudi tega fanta s piščalko, pa ni mogo. Pic seveda ni, kao prepozni ste in smo bli malo razočarani. Pa debate, najprej seveja košarka. Pa Holc reče, da se tega sranja več ne misli it, pa Turk jamra, zakaj mu Tona ni prostih pisal. Pa Mesko vesel. Nazdravimo prvič, drugič in še tretjič. Lješnjak bolj tih tokrat. Pa vdari Slovenski Lešnik, kot strela z jasnega, da si je čelado, neko firmo, kupo za 70€, namesto 200€. Pa nima potem več za karto za smučanje. Vujinovič prodaja mede. V povprečju dva na glavo. Za 8€m se ni tolko. Če kdo ravno bere pa rabi, mi pišite. Pa potem pride stara sabla ekipe iz Starš, Trifkovič. Pa reče, da grejo, pa se začne debata. Da je razočaran, da hodi samo zaradi družbe še. Čeprav je bil včasih sodnik, ga toti novi ne jeb*jo več 5 posto. Na prejšnji tekmi sploh ni nič narejo, pa je dobo tehnično. Pa, da zdaj že raje fuzbal igra. Pa Addeko mu gre v nos. Ni da ni. Baje že pubeci od strokovnega vodja disciplinske komisije gospoda Besediča, že v drugi četrtini niso mogli z njimi laufat, edino še s Sašotom Krambergerom, Vedlina pa ni blo. Vglavnem grozno. Potem je pa šou. Mi še naprej, tam je že ura skoro ena. David more it, ker gre smučat, Lješnjak ma službo v soboto jutro. Lešniku pa se nič ne mudi. Pravi frajer, pa še z istim avtom so bli. Škoda, da sta hitro šla ljubo pa Duh, pa dobro sta že mela kake opravke. Midva z »Brigadirjem« mečema pikado. Se to pa je za pohvalit Atilo, da so jo nabavli. Za mene vsi navijajo in izzenačim na 1:1. Klasično sma šla od 501 dol, da morš zaključit dvojno al pa trojno. V tretjo pa me potem vseeno odnese, kljub temu, da sem mel prednost. Vseeno Lešnik dobro cilja, ko ma čas. To je to, zdaj pa res, iz Kidričevega. Zahvalil, bi se za zaupanje ekipi, da sem dobil priložnost spet pisat poročilo. Sicer bom verjetno dobil 10€ kazni, ampak jebiga povedal, pa sem kar sem si mislo. Ajde se vidimo druščina, zdaj se začne zadnja tretina lige, ajmo zdaj vježbat pizd* m*terna, da se dvignete v zadnem delu, ko gre zares.

  Details

  Date Time League Season
  25/01/2019 8:45 pm PARKL liga 2018/2019

  Venue

  OŠ Kidričevo
  Kajuhova ulica 10, 2325 Kidričevo

  Results

  Ekipa1234T
  ŠD Kidričevo239181161
  KK Starše181211950

  ŠD Kidričevo

  # Player Position MIN FGM FGA FTM FTA 3PM 3PA OFF REB DEF REB AST PF TF STL TO BLK PTS
  Nikola LješnjakCenter0000000000000000
  4Tomaž LešnikForward0000000000000000
  5Samo TurkGuard0000000000000000
  9Mitja BekGuard0000000000000000
  10Andrej MesaričForward-Center0000000000000000
  11Sebastjan HolcForward-Guard0000000000000000
  12Jadranko ŠkolnikForward-Guard0000000000000000
  14Denis LutharForward-Guard0000000000000000
  16Bojan LjubecGuard0000000000000000
  17Uroš DrevenšekForward-Guard0000000000000000
   Total 0000000000000000

  KK Starše

  Position MIN FGM FGA FTM FTA 3PM 3PA OFF REB DEF REB AST PF TF STL TO BLK PTS
   0000000000000000
  Deli