ŠD Kidričevo vs KK Adecco 87:103

  0
  352

  Recap

  Evo, zdravo s Kidričevega. Saj ne veš kje začet, potem, ko se razpišeš ni problem, ampak zdaj pa začni, če vete kaj mislim. Najbolj prav bo tak, ne vem če ste kaj vidli, ampak, če slučajno kdo ni. Poglejte si posnetek od onega poslanca, ki je sendvič vkral, to dol padeš. Smejali se bote. Saj mate na teh večjih portalih brezplačne vsebine pa samo play daš pa je. Drugače pa še oni vic, da po vem. Pomoje bi v vsakem poročilu mogo bit en vic, saj pa to je osnova, se nasmejiš v računalnik not, ko čitaš. Koga v resnici briga, če je oni dal v drugi četrtini tisto polaganje al ne. Vglavnem nič osebnega, ampak, če še ga kdo ni slišo, se je dober, ko ga prvič – Kje najdeš paraplegika? Tam kje si ga pusto ….

  No zdaj ko smo prebili led pa lahko začnemo. Spet morem jaz pisat poročilo, ker kao nihče ne more, Alpi ma otroke, Mičo še barva nekaj doma, Holc bi, če bi še v Cirkovcah igral, Mesko ne more, ker kao ni dobro igral, Samota boli vse, drugih tak ni blo, lahko bi mogoče Duh pa nima prsta. No ma ga, samo ma gips. Prst ko enkrat je, prst ostane, ne tak kot ti prestopi v naši ligi. Lahko bi poslali pa naj Lešnik napiše, ampak nima smisla, če ni pravi. Radič tak ne more, če niti gledat ni prišo, pa vsi vemo, da tudi če si poškodovan pa prideš. Nič pa bom te jaz, ne da bi se silo.

  Zdaj, ko so mi ravno dali, bom še to povedo, ko mam priliko. Še prej pa samo, da toti, ki ste v službah. Tak je, poročilo bo tak kot se spodobi, ne bo tak dolgo kot zadnjič, ampak lepo vam rečem, 15 minut med malco, sploh tistim, ki vas gušijo na minuto, pa še nimate tistega renomeja, nebo dosti! Rajši potem preberte po službi doma … Vglavnem, res ni blo tak mišljeno, kot neko napadanje ono zadnjič, ko smo za Marinkoviča pisali. Saj vete, da kaj je na igrišču ni za nek osebni nivo. Pa ne, da se zdaj opravičujem, če bi lahko bi še mu jaz tak hujše povedo, pa na avto bi mu spredne gume spusto, pa se delo kot, da nič ni. Ampak, nasploh govorim, v imenu ŠDK-ja, morte vedet, da nismo mi taki. Malo heca, ono tisto, potem pa spiješ kako pivo. Ampak, ko si na terenu pa hočeš zmagat, kaj pa češ. Kot Špela Pretnar v najboljših časih. Si predstavljate, da bi 6 vratc do cilja rekla, pa dobro, vredu je, glavno, da se družimo. Ne morš tak, morš met nekaj v sebi, pa je kak je. Vglavnem razjezi me, da ga potem ni več blo. Saj pa te prideš, zafrkneš vse, pa spet priješ, pa rečeš, dečki ni blo vreju zadnjič, tota frizura pa vse, bom se popravo. To me samo moti, pa nisem jaz taki, da bi svoje besede nazaj jemal, tak kot kdo iz Starš. Zajebavam se, samo, rad vijim, da tudi tam čitate, da vas zanima.

  Vglavnem za te sodnike. Jaz tak pravim. Je kdo gledo Miss športa Slovenije kdaj? To je ista štala …. Ena je raketa, nimaš kaj. Samo, upaš, da ti pride v petek zvečer. Dve sta okej, je na njih kaj narobe, ampak vsi smo ljudje, ne bi se jih brano. Potem maš enih par, ko daš na mute, pa si misliš, zakaj so sploh potrebne, pa tak redkokdaj pridejo. Z njimi se ravno ne hvališ, ko greš po evropskih prestolnicah, pa bi rad svojo domovino povzdigno. Potem pa maš oni dve katasrofi vmes. V resnici, 30% gledalcov, samo zaradi njih pride al pa gleda. Ko jih vidiš se že smejiš. Spodaj za šport jima piše twirling, pa preskakovanje preprek na 3000m in edino vpršanje, ki ti gre po glavi, poleg solznih ok, je: Pa za vraga, kdo jih je prijavo?

  Jaz vam rečem, dragi moji, ista zgodba je v Parklu s sodniki. Edina sreča je, da nimajo izhoda v tretjem delu igre v kopalkah. Drugače pa glede sodnikov lej, nimaš kaj. Ta eden kaj je bil, je tak bil vredu, glede na to kaj vse lahko dobiš. Če se spet obrnem na Missice, da boste lažje razumeli v prenesenem pomenu. To je ona odbojkarca, ki jo je kolegica z EPF-a prijavla, vredu štel, nimaš kaj. Nos sicer gleda kam gleda, ampak kot sem reko milina, proti temu kaj lahko dobiš.

  No pa smo prišli, do začetka tekme. Sicer čutim, da bo drugo leto 10€ za prvo in še več za vsako naslednjo poročilo na 3000+ znakov, ampak, da izkoristim dokler še ni. Klasičen petek, hočemo se preštet kolko nas bo. Pa vsi vemo, da pride kao Adecco. Saj vete kak je, če si hočete priznat al ne. Posebna tekma. Vsi majo iste drese, nišče poleplenih številk. Vsi so ob uri tam, nihče ne zamuja. Vsi dinamični strečing, brez izjeme. Nihče ni mel včeraj koline, pa še ga malo desni komolec boli. Pa saj prau, take iščemo. Vglavnem, pri nas polno odpovedi – nisem 100%, pridem in ne pridem, bi prišo, pa sem v službi, ne morem pira odpret pa zato ne pridem, najprej pridem in potem ne pridem. In evo 6 nas je za tekmo. Ampak tak se vsi spomnite tiste tekme, ko še je Aco za Adecco igral, prej ko so se skregali na drugi. Ko je 5 prišlo iz ŠDK in so zmagali Adecco. Ne dosti, ampak tisti 2-3 kaj so bli isti, pa še majo tisto tekmo v glavi. Mislim pri Adeccu, pri Kidričevem so že 27-leto, več al manj vsi isti, saj te ne more kaj dosti presenetit. Vglavnem na srečo pride še Bojan in nas je 7. Zdaj pa sedem, zaj*bano število. Pa debate, lahko gremo sploh dve vrsti brez da pade. Če majo trije pet faulov, še lahko igramo 4:3? Kdo bo izvajal avte? Pa ona najboljša, koga napišemo za trenera, da nebo kdo kredita jemal za tehnično, če jo dobi klop. Pa ugotovimo, da je Alpi edini, ki še nima tehnične letos – bravo. Taka nevmesna, pa vseeno. Ne vem, če veste, ampak v občini Kidričevo je na prireditvi športnik leta, tudi prav posebna nagrada. In drugo leto ima naša klop največ možnosti za zmago v tej kategoriji – fair play/napredek s preteklim letom. 3 leta nazaj jo je dobil Holc, ko že 5 leto zapored ni brcno sodnika. Aja zaj, ko sem se spomno, še Gregor Sevšek je hoto prit. Pred tekmo piše, ful bi prišo, s prevozi bi šel. Pa še Adecco zdaj igra, mam kolege tam. Pa ga nismo prijavli pred sezono, ker ni hoto, je reko. In potem, saj veš, prišo bi, pa bi že kazni plačevali. Pa smo mu rekli, lej Grega, doma ostani, se bomo že kaj vidli. Evo zdaj, da še vam napišem, vsi registrirani v Parklu, pa tudi sodniki, zakaj pa ne – do konca  februara mate 10% popust na vse slife v Grosbasketu. Lej, če jih 10 vzameš, pa se že nekaj pozna. Drugače pa gre Grega marca v Miami, pa ima, da se derete kdor ne skače ni slovenc. Da ne bo Amerom nič jasno. To je to, pa Bujota ni blo – je v Švici, al v švicarski firmi al neke takega, saj ne ve.

  No pa začnimo – 1. četrtina: Domači začnemo dobro in obetavno. Gostje imajo kljub hitri in dinamični igri težave z zaključki, tudi zaradi skoraj perfektne analize njihovih akcij z naše strani. Potem pa Bek prva trojka, pa druga in tretja … Semafor: 20-9. Malce slabe volje na klopi Adecca. Zakaj ne narediš malega faula? Se pa veš, da bo Bek zadel! Zakaj šut, če imaš spodaj Benija? .. In tako naprej. Še sreča za njih, da je bilo ob koncu prvih 10 minut samo +6 za rdeče.

  1. četrtina: Mogoče sreča, mogoče pa vstop Horvata in že prej Štamferja. Omenjena dva sta namreč več ali manj lastnoročno zapečatila 37 točk najbolje organizirane ekipe naše lige v tej četrtini. Tukaj moramo priznati, da je naš plan malce popokal. Uspešno smo ubranili tranzicijsko igro in hitre protinapade 1:0 in 2:1. Dobili pa smo jih iz situacij 5:5. Horvat 14 in Štamfer 10 v tej četrtini. V napadu smo še naprej več ali manj rutinirano prihajali do zaključkov in tudi v tej, kot v vseh štirih četrtinah nasuli preko 20 točk. Ob kakšni drugačni odločitvi sodnika ob zaključku polčasa bi bila razlika še manjša kot 9 točk ob polčasu.

  Polčas: Vmes med četrtinama je bilo, kot vedno, malo fraj. Da si spočijemo, da kdo kako reče. Da kdo kako šutne, da se voda natoči nenazadnje, da sodniku rečeš kako, pa nenazadnje, da na zapisnikarski preveri, če vse štima. Saj vete kaki semafor imamo v Kidričevem – pametni se mu reče. Pa še vsi prisotni ga lahko cel čas tekme vidijo. No na naši klopi standardno – vse gre preko Alpijevega hrbta. Najprej rečemo, da se nebomo nič pogovarjali s sodniki, potem pa se zmenimo, da se bomo, če bo re nujno. Pa reče Alpi, zakaj ne igramo na polno, zakaj se šparamo? Da bi jih komot meli, če stisnemo. Pa se zmenimo tudi za cono, da je danes ne bomo nič, da jo prišparamo, ko bo šlo zares. Pa reče Bojan, ok dobro te. Pa še doda – da če so oni v bonusu, da mormo gledat, da izkoristimo to. Pa reče Samo, da mormo pazit Horvata na šutu. Ajde gremo .. tri štiri – Tim.

  1. četrtina: Na začetku drugega polčasa smo kar uspešno lovili priključek, vedli smo, da lahko ostanemo v igri samo, če bo iz -9 šlo bolj proti nuli, kot proti -20. In tudi to se je zgodilo. Cel čas smo dihali za ovratnik, ampak nismo mogli prelomit. Naš trener bi reko – cel čas smo bli en šut zadaj … V tej četrtini ni bil pri gostih iz Maribora (Kaj sploh je kdo iz Maribora? Pa da je res, ne potem samo od 13 leta dalje …) nihče posebej razpoložen. Ta dej igre se je končal 20:20.
  2. četrtina: Nevarno se približujemo, ponovno poka na obeh straneh. Brez težav ga damo, težko ga branimo. Vajeti igre v roke prevzema spet Horvat, Stojkovič tradicionalno, Nikola razpoložen .. ostali izgledajo malo out. Ne vem točno na kolko smo prišli, ne me držat za besedo, ker sem igral, ampak mislim, da je vsaj kakih 6 pik blo tam 5 minut do konca al pa kako več, saj ne vem … Mogoče celo kako piko bližje. Nato pa nas je verjetno malo zmanjkalo. Horvat nove tri trojke in celo Ritlop je začel zabijat iz kontre. V slogu klasičnega scorerja pri odbojki je ob koncu ene štirikrat, vsaj trikrat pa huronsko preizkusil naš koš. Verjetno ti Šketi pa Urnauti, pa to kaj so, ne bi mogli ubranit take serve. Tako, da smo zadnje tri minute razpadli, Turk pa celo nobenga faula ni nardil celo tekmo. Tako, da na koncu, če sem prav slišal celo največja prednost na tekmi +16. Aja še Štamfer je čez celo probal, pa ni bil blizu. Stojkoviču se je šlo za točke, pa še je polagal, ko se nikomu več ni dalo. Batisti se je drl s klopi gremo zdaj, gremo zdaj… Franca je obljubljal dve minuti do konca, da jim bo drese s Pervolom opral, če bo stotka. Glavnem to ne morš verjet, mi smo še jih 8 minut v garderobi šinfali, a nimaš kaj. Danes so jim pač bolj pomagali sodniki. Zajebavam se no, da ne bo spet 8 komentarov – jaz sem tudi 16 let nazaj tak mislo, pa sem dobo dve tehnični od Pukla, pa je prav mel. Zdaj pa sem se naučo, sodniki nikoli ne odločajo tekem, igralci jih. Pri sebi morate porihtati. Malo heca, pa ne zdaj da nazaj jemljem, na koncu polčasa nam je vzel 2,3x – škoda.

  Nič, stuširali smo se. Mesko je še mel tretjino onega šampona Axe, ko dobiš za novo leto, Mičo ni mel šampona, Samo je mel od Luthara, za Alpija ne vem, ker se je že tak prej stuširal, pred tekmo. Holc je mel onega rumenega, ko ga dobiš v večjih DM-ih za 0,39€. Baje ga na Poljskem polnijo. Robi pa Tona se nista tuširala. Bojan pa se je tudi brez šampona, ker še ma rane od torkovega treninga, pa da mu nebi not šlo.

  Potem pa Atila, to je ko prideš z avtoceste v Kidričevo, takoj na levo potem, ravno kontra, ko greš za dvorano. To je plac, v katerega še noben sodnik nikol ni prišo (Da bote vedli, vsak sodnik po petkovi tekmi ma vlki pomarančni sok pa pomfri z ajvarom zastojn), v katerem je pravi ŠDK-jevec 2x na teden po dva dni, v katerem ma kelnarca 5€+ na uro, v katerem je nastavek za TV, televizije pa ne .. in tudi v petek smo šli tja. Cela naša ekipa (za eno mizo pa Holc nas je blo) in prišli so tudi Adeccovci. Rekli so, da bojo vidli, če pridejo, ker majo nekaj zmenjeno, pa še ne vejo, da nič ne oblubijo. Pa so prišli, to je lepo. Sicer ne vsi, ampak so prišli. Prišli so najprej Sašo s punco, sicer še je bil malo jezen na onega, ki je zadnjič pisal poročilo, kao ajde povej kdo si, ne pa da se za računalnikom skrivaš … zraven je mel punco, pa prišo je Nikola, pa Beni, Robi, Voglar. Prišo je tudi Coach Žile , ki je bil sicer nekaj bolan, ampak se mi zdi da je to bil bolj izgovor, če bi slučajno zgubli, kao saj nisem mogo prav vodit, hoto sem rečt time-out pa me niso čuli. Letos baje nobene ne sme zgubit, sicer leti …. potem je bil Vedlin, sicer nič ni igral, ampak glavno, da je družba. Pa bil še je tudi Damir, pa še vmes mogoče kdo, ne vem, če sem koga pozabo. Če še je kdo vmes sedel naj javi, pa napišemo Stanislavu, da da not, pa ne bo kazni. Vglavnem mi mamo pico, klasično – pol domača, pol mehiška. Domača normalno salamica pa sir, gobice, ena jajčka, pa šunka. Mehiška pa tak vete – feferoni, pikant salama, tabasco … In prvič v sezoni se nam zgodi, da nismo mogli cele pojest, ni šlo. Pa hočejo gostje isto naročit, ampak jebiga v Atili ne morš kar tak po 22:00 dobit za jest. Ampak še tega niso vedli. Potem jim mi damo par kosov, najbolj lačen je bil Voglar. Pa potem debate. Reče Holc Krambergeri, da se mu otrok cel čas dere. Čez dan pa spi, ne morš nič. Pa Stojkovič provocira za sojenje. Ne prizna, da ni bila niti približno nešportna nad njim. Upam, da je gledo Tončka Rendija, kak se obrani kontra brez faula. Pa potem klasične debate. Če ima mali Dragič že ok koleno in bo lahko igral, pa zakaj Kanal A ne bo prenašal Wimbledona, pa če je res Brdo pri Kranju top prostor za proslave pri nas, pa zakaj Aco ne igra za oldstarse, pa s kerim letalom Sevšek leti v Miami, pa če je res, da če bi Sašo še ostal dlje v igri, če res več ne bi mogo z nami laufat gor pa dol, pa če je šinfat nekoga za hrbtom higienično, pa če je res, da Ferme ne sme več hodit na pijače po tekmah, ker je bil enkrat do dveh v Atili, pa potem kolko Adecco plačuje sodnike, pa da škoda da več ni Sladkega Vrha v prvi ligi, pa zakaj vedno Stojkovič pogrne v finalih, ko je najbolj pomembno, pa če bo tudi letos?

  Po tej konstruktivni debati, pa se odločijo, da gostje grejo na hamburgere. Niso bli dolgo je pa bla ok debata, da na tej točki zaklučimo (Mislim z Adeccom, da ne bo kdo mislil s poročilom) – hvala za tekmo in upajmo, da vse zmagate do final4.

  Pa potem ostanemo mi. Najprej pohvalimo sodnike, nato vodenje lige, potem kak lepo, da se igra dobra košarka, hvalimo tudi nasploh Atilo. Pa reče Robi, da ne bomo samo hvalili, dajmo še malo šinfat sploh vizualne lastnosti posameznikov … Pa se potem začnejo izven košarkarske debate – kako pogodbo ma Seraphin pri Barci? Če lahko Novak z Beltincev, da še komu 30, nato razložimo pravilo 14/24s po timeoutu v zadnjih dveh minutah tekme, pa potem zakaj so v Texasu dovoljene pištole, če še Flavio Briatore naprej vodi Ferrari, pa zakaj Štefan Hadalin ni bolj popularen. Pa gre najprej mičo, pa potem Holc, kak so v Laškem s pirom pičk* polivali, pa kak je on ustavo Ritlopa, da mu nič ni mogo. Evo to pa je blo to, da ne bomo zašli pa začeli dolgovezit.

  Za konec bi še rad vse pozdravil, lepo da berete v večjem številu poročila ŠDK-ja. Pa, če se več ne slišimo bi kar zaželel uspešno in predvsem zdravo 2020, pa čimveč osebnega zadovolstva na košarkarskih igriščih in Beltincem tudi izven njega.

  Lp, Nikola Lješnjak

  Details

  Date Time League Season
  15/02/2019 8:45 pm PARKL liga 2018/2019

  Venue

  OŠ Kidričevo
  Kajuhova ulica 10, 2325 Kidričevo

  Results

  Ekipa1234T
  ŠD Kidričevo2122202487
  KK Adecco15372031103

  ŠD Kidričevo

  # Player Position MIN FGM FGA FTM FTA 3PM 3PA OFF REB DEF REB AST PF TF STL TO BLK PTS
  5Samo TurkGuard0000000000000000
  9Mitja BekGuard0000000000000000
  10Andrej MesaričForward-Center0000000000000000
  11Sebastjan HolcForward-Guard0000000000000000
  12Jadranko ŠkolnikForward-Guard0000000000000000
  16Bojan LjubecGuard0000000000000000
  17Uroš DrevenšekForward-Guard0000000000000000
   Total 0000000000000000

  KK Adecco

  Position MIN FGM FGA FTM FTA 3PM 3PA OFF REB DEF REB AST PF TF STL TO BLK PTS
   0000000000000000
  Deli