ŠD Kidričevo – KK Ajdas Lenart  59 : 69
(10:21, 26:26, 11:6, 12:16)
4/12/2015, 2045h, Kidričevo
5.kolo PARKL 2015/16
Sodnika: Kereži, Močnik

ŠDK: Hvalec 17, Bek* 7, Karlo* 7 (5 blokad), Sevšek G.* 7,  Drevenšek* 6 (2 TN), Alpi 6, Žiga 6, Klemen 3, Jordan*, David
Lenart: Šalamun* 17, Kogler* 15, Šenekar 10, Niderl* 10, Kotnik* 7, Fras 5, Klemenjak 3, Lovše* 2

V Kidričevem smo se tokrat domačini zoperstavili lansko leto drugo uvrščeni ekipi sezone, ekipi KK Ajdas Lenart.

Spet smo bili lahko veseli nekoliko številčnejšega obiska Ledene dvorane, ki bi nas, zdaj pa že res, morala ponesti, pa se nam dogaja ravno obratno.

Ponovno, spet, opet smo začeli kot biki brez glave. Neorganizirano, boječe, nepripravljeno. Kot, da igramo proti ekipi, ki se je pet minut pred tekmo sestavila skupaj in ne proti spoštovanja vredni ekipi s tradicijo.

Nevračanje v obrambo in rezultat je bil 18 proti 4 v prid gostov. Samo je sicer povzdignil glas na minuti odmora, Alpi pa se je čudil, kaj za vraga se dogaja, ko je zamenjal soigralca na terenu.

Ravno to je letošnja zgodba ŠDKja. Ko eden drugega menjamo v igri, bi le tisti, ki vstopijo s klopi, morali dati svoj doprinos, narediti potezo več, a kaj, ko tisti ki  začnemo naredimo le to, da moramo kasneje skupaj venomer loviti nasprotnika.

Da ne vzamemo vse slave in še to s porazom, je potrebno omeniti odlično organiziran napad Lenarta. Šalamun drži vse niti v svojih rokah, kar ni skrivnost, pa vendar. Od protinapada do podaj, prodorov. Če ustaviš njega, se razigra Šenekar. Daj mu meter prostora in dobiš trojko, zaostani za njim še nekoliko več in vrgel bo izza bloka. Spodnja linija pa odlično skače in dobiva akcije iz drugega napada.

Rezultat se je čez celotno srečanje gibal v korist Lenarta, Kidričani smo sicer imeli svoje trenutke, a smo prišli le na razliko dveh ali treh pik.

Še vedno pod vtisom poraza za PARKL, zdaj pa že za res s pravim….Parkl pozdravom,

Sevšek Gregor.

Deli