Maribor; 8.12. 2012
Dvorana II. Gimnazije Maribor
Sodnika: Kereži, Zdravkovič

KK Adecco Maribor : KK Kidričevo, 81 : 89 ( 27:16, 22:29; 13:18, 19:26)

KK Adecco Maribor: Ocepek 7, Kolenič 6, Brolih J. 13, Ternjak, Miklavčič 2, Stojković 22, Želj 19, Glinik 5, Šerbinek, Kolac 5, Pantelić 2, Vedlin

KK Kidričevo: Turk 17, Jordan, Bek 21, Mesarič 17, Školnik 11, Vujinovič 23

Ob začetku tega poročila vas vabim najprej, da pogledate postavo gostov. Ni tiskarski škrat. Gostov je bilo na klopi vsega 6, na igrišču pa konstantno 5. In gostje so več kot zasluženo dobili tekmo. Z zornega kota moje malenkosti, ki piše to poročilo s tekme, je bila zadeva že na samem začetku tekme dokaj nenavadna. Velika rotacija domačih in praktično peterka gostov. Le kako bo potekala ta tekma? No..za dobro tekmo pač moraš imeti igralce z nekaj več med nogami, če me razumete, kar hočem povedati. Za točno takšno tekmo moraš imeti take igralce, ki imajo pred sabo željo in cilj in to so več kot zagotovo igralci iz Kidričevega v soboto zvečer bili. Kapa dol za prikazano igro, borbenost in v bistvu popolnoma enostavno košarko.

Pri Adeccu ni šlo. Ni steklo popolnoma nič. V prvi četrtini se je kazal nek krč, ampak ta se kaže že od samega začetka lige. Tekma je sprva kazala na večer Stojkovića, ki je hitro povedel ekipo domačih v vodstvo. Ampak neko mučenje žoge s strani Adecca in enostavni koši pri gostih, so obeležili prvo četrtino. Ta je bila tudi edina od vseh štirih, ki so jo domači dobili. Srčna borba gostov skozi ves prvi polčas je bila dovolj za štiri točke zaostanka ob polčasu.

V slačilnici Adecca smo poskušali dvignit tisto, kar nas je krasilo do sedaj. Obrambno igro in zanesljive napade. Ampak po prihodu na igrišče je svoje račune imela tudi peterica iz Kidričevega. Sam se si nadel očala, da ne bi kaj pomembnega spregledal in pozabil omeniti v poročilu. In videl sem še dalje pet zagnanih tipov v rdečem, ki enostavno niso popuščali. Pri domačih je bil krč in na nič od nič od šuta, skokov. Enostavno slabo. Na drugi strani so me gostje spominjali na ekipo, ki je prišla igrat basket za žur, ker enostavno niso imeli kaj izgubiti. In uživali so v tem, kar počnejo. Polnijo koš Adecca namreč. In to iz vseh strani. Pet trojk Beka, tri trojke Školnika, skupno devet trojk gostov. Še bolj neverjeten je podatek, da gostje niso bili obremenjeni z osebnimi napakami skozi vso tekmo. In na koncu več kot zaslužena zmaga gostov.

Ekipa Adecco Maribor je tako doživela prvi poraz v letošnjem tekmovanju. In s takim pristopom zagotovo ne bo zadnji. Košarka je igra, ki jo krasita napad in obramba. Če eno zataji, morda lahko z drugim popraviš. Ko pa zataji oboje, pa je treba malce razmisliti in vsak pri sebi v zelo kratkem času odpraviti faktor napak in slabega razmišljanja.

Z spremenjenim citatom iz filma V For Vendetta, bom zakončal poročilo in ga namenil igralcem Adecca za popotnico v naslednje kolo, kjer se bomo v mestnem derbiju pomerili z ekipo MCApro.

 »Remember, remember, the 8th of December, the Gun powder, Teason and Plot, I know of no reason, why the Gun powder treason should ever be forgot«

Battisti D.

Foto: Oliver Kolenič (več fotografij tukaj)

Deli