ŠD Kidričevo – ZM Veseli Vikingi  52 : 56
(11:18, 11:4, 15:19, 15:15)
27/11/2015, 2045h, Kidričevo
sodnika: Kereži, Močnik

ŠDK: Drevenšek 16, Novak* 10, Alpi* 8, Karlo* 6, Žiga 5, Grega* 4, David 3, Jordan*, Klemen, Tomaž
ZM VV: Smaka* 17, Bujagič 14, Brodnjak* 10, Bjedov* 5, Marguč* 4, Nič 2, Mesko* 5, Šulek 2, Ogner, Kavčič

Pa je spet prišel petek, čas za novo domačo tekmo nas šumarjev. Dogodek dneva, razen če si Alpi in si zmantran od celodnevnega fureža. Za druge pa le prepotrebna sprostitev po normalnem delovnem dnevu.

Nekoliko več gledalcev kot običajno. Razlog je preprost. Vrnitev staroselcev Mesariča Andreja in Vujinovič Miloša v »ledeno« dvorano, a smo razočarani ugotovili, da si bomo tokrat križali parket samo z prvo omenjenim.

Še par bivših ŠDKevcev na tribunah in štart za prvo žogo, uvod v tekmo polno odlične obrambe …. če bi gledali samo po rezultatu.

V resnici pa predstava ekip, iz katere ravno ne moremo povleči potez, za naprej. Oboji smo namreč letos že odigrali bolje, pa vendar tudi tokrat smo mi potegnili krajšo.

Uvod bled, zmeden kar se tiče domačinov, ki smo žogo tapkali in tapkali, igrali individualno in zadeli nič. Vikingi so vsaj organizirali napade, spravili par žog pod koš, ali vrgli iz pol distance.

Šele na prvi minuti odmora je zaropotal Drevenšek in podal idejo, da moramo domači spraviti skupaj vsaj dve, tri podaje več, da ustvarimo boljšo priložnost za koš.

Na srečo smo imeli vsaj rekovalescenta Novaka, da je izkoriščal svojo premoč v igri 1:1 in nas držal v stiku s Smako in kompanijo.

Ob polčasu tako 22: 22! Ja ob polčasu, ne ob koncu prve četrtine!

Nekaj je bilo treba spremeniti, tako slabo napadalno ni moralo iti naprej.

Več odkrivanja, več gibanja, pretok žoge se je izboljšal. Kar naenkrat smo bili ŠDKevci na +8.

Kar je sledilo je bil nerazumljiv padec. Od koncentracije do šutov v stilu lako čemo in gostje tako celo dobijo četrtino in odidejo na zadnji del tekme s prednostjo štirih točk.

Eni in drugi smo kar ponujali zmago, pa je prav do konca nobena ekipa ni zagrabila z obema rokama. Razliko je naredil Bujagič, ki je zadel dve ključni trojki in oddaljil ekipo Vikingov na nekoliko varnejšo razdaljo.

Po nešportni osebni, zadetima prostima metoma in še košem smo v manj kot minuti bili Kidričani spet zraven. Imeli celo napad 20 sekund pred koncem, ob razliki treh točk. Jasna navodila trenerja na minuti odmora pa niso zalegla. Slabih 10 sekund do konca smo žogo prepustili centru, namestu kateremu izmed zunanjih igralcev in si, že najverjetneje prej zapravljeno tekmo, ob še zadnji priložnosti da bi jo dobili, vzeli kar sami. Naš Karlo nič kriv nič dolžan, pa ob pametnih prevzemanjih, ni moral storiti prav veliko.

Parkl pozdrav do prihodnjič.

Spisal prvi play ekipe: Grega Sevšek

Deli